Hviledag - i alle fall litt....

Publiseringsdato: 19.jul.2012 00:21:30

For de fleste seilerne ble det en rolig formiddag. Det gikk i småpuzzling og kos. Klokken 12 var det søskendag på Riells stranda med bading, lek og lunsj. Men ikke alle kunne ta det helt rolig. kl 11 var det briefing for de som skulle delta på lagseiling. Det er lagseiling - nationcup - annet hvert år i forbindelse med VM. Så i år hadde vi sjansen til å vise oss frem som lag også. Norges lag tas ut etter rankingen fra Norgescupene. Dvs at laget i år besto av Lars Johan, Nicholas, Peder og Håvard KF. På morgenen meldte Nicholas sykdomsforfall så Emil kom inn som neste mann på rankingen. Etter morgenmøtet ble det rolig venting og klargjøring av båter frem til møte for alle seilere og trenere med gjennomgang av oppsettet kl 13. Det var 8 nasjoner påmeldt så det var bestemt at første runde måtte man vinne for å gå videre. Derfra var det best av tre frem mot finalen. Første start skulle gå kl 15. Innledende matcher gikk mellom. Danmark-Polen, Spania-Italia, Norge-Tyskland og Sverige-Frankrike. Danmark gikk lett videre etter å seile alle sine fire først i mål mot Polen. Det ble en litt mer spennende kamp mellom Italia og Spania hvor det ble jobbet mye, Spania vant til slutt denne. Norge så ut til å ha det meste under kontroll i sin match, men plutselig ble det mer spennende enn ønskelig. Det ville jo være kjedelig å ryke ut før det startet. Stillingen ble i mål 18-18, men siden Tyskland hadde nr 1 i mål vant Norge. I neste runde skulle dermed Danmark møte Spania i best av tre matcher. Det gikk ganske lett Danmarks vei denne gangen også som vant de to første.

Norge skulle møte Sverige. I første ble det tap til Norge, i den andre vant Norge klart og dermed var det 1-1 og duket for en avgjørende match. Vi trodde nok en gang at vi hadde seieren i lomma da Norge gikk mot siste merke med 1 og 2 og Sverige hadde de tre siste, men dessverre Svenskene klarte å komme seg forbi og gikk i mål som vinnere og videre til finale mot Danmark. Sverige slo Danmark 2-1 i finaleseilingene. Norge møtte Spania i bronsefinale. Første seier gikk til Spania, Norge slo tilbake og vant match to, men Spania trakk det lengste strået og vant den tredje matchen. Målet med nationscup er at det skal være en morsom dag på vannet. Det tror jeg de aller fleste hadde, men det er likevel mye alvor når vinnerinstinktene slår til. Om to år kommer Norge tilbake og da er vi hakket bedre får vi håpe slik at vi seiler oss til finalen.

Herfra og ut dagen var det i alle fall ikke hviledag lengre. De norske seilerne rakk ikke mer enn så vidt å komme på land før vi hadde innmåling. Vi er her med en stor delegasjon i år, så alt tar tid når 18 e-joller skal måles inn. Og ikke nok med det, vi hadde Italia etter oss i år som i fjor, og de venter ikke til vi er ferdige før de begynner. Det ble som vanlig endel små mekking. Det aller meste bestod i å male opp merker, men det var også endel større reperasjoner. Målemannskapet var ekstremt nøye i år. Nora hadde 1 mm for lang avstand mellom tappene på rorhodet og det måtte fikses før hun fikk godkjent. Andre små detaljer var merker i toppen av masten som måtte justeres med 1 mm og Liv sin plastring i bunnen av masten var 1 mm for kort så hun måtte skifte den. Den som hadde mest å ordne på var Martin H, men både han og alle andre med små millimeter justeringer kom tilslutt igjennom. Alle gikk lykkelige men uttørket og utslitt hjem i 21 tiden (unntatt Martin H som hadde litt igjen....).