Det ble seiling til tross for fiskerstreik - Lars Johan vant igjen

Publiseringsdato: 22.jul.2014 22:15:15

Etter forhandlinger med de streikende fiskerne som blokkerte havnen håpet racekomiteen at de hadde blitt enige om at seilerne skulle få slippe gjennom blokaden i et tidsvindu på ca 20 min. Vi fikk beskjed om at AP ville gå ned kl. 14.45, og at alle skulle gå på vannet samtidig kl 14.40 for å slippe gjennom i fellesskap. Vi var spente når alle gikk ut for å se om seilerne ble sluppet gjennom, og det ble de. Klokken 15.05 gikk de siste seilerne igjennom, og havneløpet ble stengt igjen. Større seilbåter som ville ut ble hindret og ble igjen i havna.

Første startsignal gikk kl. 15.45 i 5 m/s med Blue Peter. Dette gikk ikke på et ivrig guttefelt. Først på tredje startforsøk kom de avgårde. Da hadde vinden økt til 6-7 m/s og det var fri pumping. Vinden varierte for guttene gjennom racet fra 7-3 m/s og opp igjen til 8 m/s, men pumpeflagget ble aldri tatt ned for dem. Det var fantastisk gledelig å se at VM-debutanten Sondre Butler Wang gjorde en super start og lå en stund 3 av alle. Dessverre tapte han litt inn mot merket og rundet 16, men det er en skikkelig opptur å ligge helt i toppen i dette feltet når han tidligere har ligget rundt 60 på første kryss i de forrige fem racene. Lars Johan rundet som nummer 2 etter at SWE 57 gikk forbi rett før merket på et skift. Henrik Andersen rundet også helt på topp og lå 5 på første kryss :-). Håvard Aker fikk en katastrofestart, men kom til tross for dette mellom 40 og 50 til merket fulgt av Martin og Kristoffer som rundet 50+ på første kryss. Halvveis på sløreleggen var Lars Johan i ledelsen og denne holdt han til mål. Henrik jobbet godt i toppen, men tapte noen plasser på første lensen og kom til gaten rundt 14.plass og gikk i mål som nummer 13. Henrik har nå 4 av 5 tellende plasseringer topp 15 så dette er skikkelig bra. Mens Sondre dessverre fortsatte å tape plasser i feltet klatret Håvard. I mål hadde Håvard kommet seg til 21. plass og det er jammen ikke værst etter "5. rekke start". Sondre seilte inn til mesterskapsbeste på 47. plass, men nå vet han et det er mulig å ligge på toppen så vi ser han der sikkert snart igjen får vi håpe. Kristoffer og Martin er nok ikke helt fornøyde med dagen i dag. Kristoffer gikk i mål som nummer 55, mens Martin sikret alle seilerne i mål på sisteplass i dag.

Det gikk lettere å starte jentefeltet som kom avgårde raskere enn gutta. Nora fikk en flott start og gikk helt i toppen oppover kryssen. Hun rundet som nummer 3 på første kryss. Aleksandra kom til første kryssmerke på mesterskapspers og rundet 25. Det gikk dessverre litt tråere for Kristine i dag som rundet 44, men det var gode muligheter for å seile seg opp. På kryssmerket ble det slutt på fri pump for jentene siden vinden hadde løyet veldig på innerloopen. Nora holdt unna får sterke seilere som kom bakfra og rundet 3 på gaten også. På kryssen hadde Anna L sneket seg forbi og Nora rundet 4 på de neste to merkene før hun dessverre tapte for Vilma B på målstreken og gikk i mål som nummer 5. Aleksandra seilte jevnt og godt gjennom racet og gikk i mål på 27. plass. For Aleksandra har det bare gått oppover på resultatlisten for hvert race. Dette blir gøy å følge videre etter hviledagen. Kristine seilte seg opp noen plasser men ble tatt i mål som 43 noe som ble hennes strykregatta. Det skal bli godt med hviledag i morgen å tenke på noe annet for å komme sterkere tilbake på torsdag. De neste tre seiledagene er det meldt mye mindre vind og det vil nok være til Kristine sin fordel. Vi får håpe det ikke blir så lite at det ikke blir seiling.

Det ble gjort to startforsøk på å få guttene igang med race nummer to, men det ble gitt opp etter to generelle tilbakekallinger og en klokke som viste 18.30. Streikerne klarte dermed ikke å ødelegge dagen helt. Med Lars Johan som vinner av dagens eneste race, Henrik i mål på 13. plass, Nora på 5. plass samt Håvard 21 og Aleksandra 27 må vi være fornøyd med laginnsatsen. Lars Johan er dermed fortsatt på toppen med 6 seiere av 6 mulige. Rett før seilerne dro på land kastet også streikerne inn håndkle og dro hjem.

I kveld har det vært "Sailors Dinner" med premieutdeling for lagseilingen. En hyggelig middag med levende musikk, men ikke så mange av seilerne ble igjen for dansen.

Nå skal vi hvile til torsdag klokken 13.00.

Resultater etter 6 race:

1. Lars Johan Brodtkorb NOR (5p)

2. Oscar Bengtson SWE (23p)

3. Valerian Lebrun FRA (24p)

15. Henrik Andersen NOR (90p)

18. Håvard Aker NOR (107p)

52. Martin Johan Janssen NOR (243p)

59. Kristoffer Rosmo NOR (274p)

62. Sondre Butler Wang NOR (299p)

1. Anna Livbjerg DEN (5p)

2. Mathilda Geron FRA (17p)

3. Kristine Mauritzen DEN (18p)

7. Nora Brodtkorb NOR (41p)

38. Aleksandra Gulbrandsen NOR (168p)

39. Kristine Gustavsen NOR (182p)

Fullstendig resultatliste her

Les mer i Tønsberg blad her