OpenWeek ble en flott treningsregatta

Publiseringsdato: 17.jul.2014 18:45:40

Dag 3 startet som dagen før med venting. Det var ingen vind på morgenen og det ble heist AP over tallet 3. Dvs at AP var planlagt til å tas ned klokken tre og første start ville dermed bli klokken fire. Mens open week seilerne ventet ankom stadig flere seilere som skal delta i VM. Tønsberg-gjengen kom med 6 båter og litt senere ankom Kristine med båt. Det betyr at alle båtene er her, mens to seilere og trener er underveis fortsatt.

Klokken fire gikk første starten for gul gruppe som Lars Johan seilte i. Han fikk en fin start å lå 3 på toppmerket. Han hadde bare jenteseilere på de nærmeste plassene rundt seg både forover og bakover. Han holdt topp 4 plasseringer store deler av løpet. På slutten valgte han å teste ut venstresiden av banen for å se hvordan forholdene var der. Det resulterte i at han kom i mål på 14 plass, men han var godt fornøyd med seilingen og fikk mange svar i forholdt til baneforholdene. Nora seilte i blå gruppe hun lå rundt 20-25 gjennom hele løpet og ble tatt i mål på 25 plass. Dette ble dagens eneste løp fordi vinden døde ut. På land viste det seg at til tross for at Lars Johan trodde han hadde signert ut hadde han ikke gjort det - dermed 10 poeng i straff. Det er 10 poeng for førstegangs forseelse iforhold til ut- og innsignering og 20 poeng dersom du glemmer deg flere ganger. Lars Johan falt dermed til 8 plass mens Nora ligger som 32 av 129 seilere.

Siste dag av OW er starten satt til klokken 10, og mange håpet nok på litt utsettelse i dag og, men det ble det ikke for vinden er på plass selv om det ikke er så mye til å begynne med. De norske seilerne som ikke deltar i OW var på vannet i RiB i dag for å følge med på det som skjedde på banen. Nora og Lars Johan er begge i gul gruppe i dag. Begge fikk en grei start og Lars Johan rundet toppmerket på 5, mens Nora kom rundt 45 plass. På gaten var Lars Johan nede på 20 plass etter at vinden døde helt på venstre siden, men han seilte seg fint opp og kom i mål som nummer 11. Nora klatret i feltet og gikk i mål på 27. plass.

Det drøyde litt på vannet før OW's 8. og siste race kom igang. Lars Johan fikk igjen en god start og ledet stort, men så banket Anna L venstre og der kom det vind opp i 8 m/s mens mot midten var det betydelig mindre vind (nedi 5 m/s). Lars Johan kom derfor som 3 til toppmerket. Nora gikk også flott og kom til første kryss som nummer 13. På første gate var LJ fortsatt nr 3 hele 1 minutt bak Anna Livbjerg. Nora rundet gaten som nummer 12 og gikk i mål som nummer 13. Nå hadde vinden økt til fri pump og Lars Johan jobbet for å ta igjen Pau som rundet 30 sek foran ham på andre kryss. Det gikk nesten - han gikk i mål som nummer 4 med overlapp på Pau sin båt. Anna Livbjerg vant og vant dermed suverent årets OW foran Pau og Lau. Lars Johan endte til slutt på 9. plass og Nora ble 9. jente og nr 29 av 129 seilere som deltok.

Se hele resultatlisten her

VM's hjemmeside her

Mens OW seilerne gikk på land gikk resten av den norske troppen på vannet for en treningsøkt. Alle seilerne er nå på plass i den Franske heten. Det ble en fin 2 timersøkt på vannet for Kristine, Aleksandra, Sondre, Martin, Håvard, Henrik og Kristoffer. Det er så skrekkelig varmt her i dag at til og med spanjolene går og klager. På premieutdelingen for OW var det trangt om plassen i den lille skyggen som finnes her. For første gang var det svært lett å være fotograf under en premieutdeling for ingen ønsket å stå i sola foran podiet. Vi håper på litt mindre varme og litt mer stabile vindforhold til VM starter. I dag var vindforskjellene på banen helt ekstreme og det virker ikke som stømmen her har så mye å si.

I morgen er det nationscup hvor Lars Johan, Håvard, Henrik og Nora stiller for Norge. Start klokken 12.30.