Lars Johan ligger 2 og Nora 3 etter fem race.

Publiseringsdato: 04.aug.2014 19:47:25

Andre dag av EM skulle etter planen by på tre race for begge klasser. De daglige rutinene gikk som planlagt på land, og etter coachmeeting og briefing var det tid for å gå på vannet. Mange seilere er ganske stresset for å komme først på vannet og de første båtene ble satt i kø bak bommen allerede klokken 9 i dag tidlig. Men det er ikke noe stress egentlig. Sjøsettingen tar den tiden det tar og når alle begynner når arrangørene har satt opp tid for dette sklir det greit ut av havnen. Lars Johan er av de som ikke gidder å stå i kø, og han får dermed noen flere minutter med ro mens de 110 andre står i kø. Alle de norske kom greit ut i dag og samtlige seilte ut til baneområdet. Det var fin vind i dag når vi skulle ut så det bød ikke på noen utfordringer å komme seg ut til havet.

Jentene hadde første start i dag, og de er ganske gode til å komme seg avgårde (se under om guttene). Det blåste mer enn nok til at pumpeflagget burde ha vært heist, men det ser ut til at arrangørene har glemt den muligheten. Nora rundet første merket på 2 plass, men tapte litt rundt banen og gikk i mål på 4. plass i første racet. Det gikk litt dårligere for Laila i dag i den "kraftige" vinden enn det gikk i går. Hun henger fint med feltet, men startet dagen med en 39. plass som ble hennes strykregatta etter 5. gjennomførte race.

Også var det guttene - de har vært et kapittel for seg i dag. Selv om arrangørene her har vært flinke til å sette igang starter raskt og effektivt kom ikke guttene seg ut fra start på første race før jentene var på vei i mål etter sitt første. Det var så mange tilbakekallinger at det tok sin tid. Fjorten seilere ble tatt i BFD etter guttenes forsøk på å komme igang med første race. En av dem var Jacob ellers ingen norske. Resultatmessig ble det en overlegen seier til Lars Johan, og det trengte han dersom han skal holde seg topp fem når det nå bare skal bli mindre og mindre vind utover uka. Alle de andre norske gutta fikk resultater i mål som var 10 -15 plasser bedre enn sitt beste i går.

Jentene kom uten store problemer også igang med sitt andre race for dagen. Nora seiler stabilt godt i toppen nå og rundet alle merkene som nummer tre. Dette ble også plassen hennes i mål. Fordel for Nora er at de to i teten ikke lå foran henne for en gang skyld så det betyr at hun knappet inn litt poeng der. Ulempen var selvsagt at det var de to bak henne sammenlagt som gikk foran i mål så dermed tok de litt poeng til henne. Det begynner å skille seg ut 7 jenter i toppen som får litt større poengavstand til nummer 8 sammenlagt. Laila fikk det bedre til igjen i dagens andre race etter at vinden løyet litt. Hun seilte inn til en 29. plass.

Guttene bruket igjen lang tid på å komme avgårde, men bare fire fikk BFD og heldigvis ingen norske denne gangen. Med litt mindre vind på banen gikk det litt tråere for Lars Johan, men for Jacob gikk det bedre. De rundet omtrent likt hele veien rundt og begge seilte seg litt opp mot mål hvor de kom inn som nummer 10 og 11. De andre norske ser ut som de har det veldig bra på vannet og seiler jevnt rundt de plasseringene de har hatt tidligere. Det vil si at de går i mål mellom 35-70.

Jentene var godt igang med dagens tredje race før guttene hadde kommet i mål på sitt andre. Det er jevnt og tett i toppen på jentefeltet så det betyr at det er spennende og alle muligheter til å seile seg både opp og ned. Nora seiler fantastisk om dagen og rundet nok en gang i toppen som nummer 2. Hun tapte litt nedover lensen og rundet gaten på 4., men i mål seilte hun seg opp til mesterskapsbeste med en 2. plass. Laila sier hun har det veldig fint på sjøen, men det er vanskelige forhold der ute. Det er spesielt mye vindskift som det er vanskelig å få med seg og det var mye bølger. Hun seilte inn til en 35. plass. til tredje race hadde guttene fått nok av starttrening for i dag og kom avgårde på første forsøk - endelig! Lars Johan vant starten foran Gustav som leder sammenlagt så langt. Og hakk i hæl bak disse kom Jacob også med en veldig god start. De andre norske kom litt dårligere ut og flere av dem seilte ut på en header fra startområdet. I dagens siste race var det mye store bølger og 3-4 m/s. Gustav lå på en trygg første plass og Lars Johan på en klar andre plass gjennom hele racet. Jacob kom i mål på 18. plass. Ole, Samuel, Erlend, Christoffer og Kristian seiler jevnt rundt de plassene de har gjort til nå, og flere av dem har en av sine beste plasseringer i dag.

Vel på land i dag var det pasta til seilerne og debriefing med frukt.

Sammenlagt resultater etter 5 race:

1. Gustav Wantzin DEN (5p)

2. Lars Johan Brodtkorb NOR (14p)

3. Kristian Præst DEN (23p)

15. Jacob Lepperød NOR (61p)

35. Ole Unger Weierholt NOR (125p)

48. Samuel Dalen Selås NOR (170p)

64. Christoffer Gurvin Skaaland NOR (225p)

66. Erlend Nøss Rustekaas NOR (232p)

73. Kristian Vale NOR (259p)

1. Anna Munch DEN (9p)

2. Kristine Mauritzen DEN (11p)

3. Nora Brodtkorb NOR (12p)

32. Laila Cecilie Vevstad NOR (121p)

Fullstendig resultatlister på arrangørens hjemmeside:

http://www.europeclassyec2014.com/noticeboard