Endelig indre Oslofjord forhold ;-)

Publiseringsdato: 01.aug.2013 21:58:16

Dette var dagen noen har ventet lenge på, og seilerne innfridde også i de lette vindene. Dagen startet med ca. 3-4 m/s fra sør og endte etter 6 timer med 0-1 m/s. Kristoffer åpnet dagen med 3 plass og Victoria gikk inn på 7. plass i samme gruppe. I blå gruppe seilte Jenny inn til 3. plass, Lars Johan 7. plass og Henrik seilte inn til 10, men to foran var tatt i OCS så det ble 8. plass på lista. I race to fikk Victoria 7, Jenny 10, Hanna 13 og Kristoffer 17. Sammenlagt leder Lars Johan nå med 1 poeng før siste dag av Open Week.

Det har vært en dag der nervøsiteten har vært til å ta og føle på – litt blant seilerne, men kanskje mest blant foreldrene som venter på å få vite om seileren deres går til VM eller ikke. På teamleder/trener møtet på morgenen i dag fikk vi vite at to RiB’er var forsøkt stjålet fra land i natt. Tyvene var tatt på fersken kl. 03 og alle ble oppfordret til å sjøsette båtene som ligger på land fordi vaktholdet var bedre der. Ellers er det rolige møter med bare 4 nasjoner representert i dag. Etter briefing gikk seilerne på vannet klare for å klatre på listene.

Rosa gruppe har første start hver dag. I dag hadde vi Kristoffer, Victoria, Martin V, Håvard A, Henrik A, Hanna, Nora og Christian i denne gruppen. Først av de norske til kryssmerket var Victoria på 6., så fulgte Kristoffer på 9. og Martin V på 16. plass. Resten av gjengen lå mellom Håvard A på 21. og Nora på 46. plass. Vinden holdt seg stabilt for denne gruppen og lettvinds eksperten Kristoffer seilte seg oppover i feltet for hver legg. Han rundet 2. gate på 3. plass og sløret inn i mål på denne plassen. Victoria holdt også plassen strålende og ble 7. i mål. Hele resten av den norske gjengen havnet mellom 20 – 33 i mål, noe ikke alle var helt fornøyd med men det kunne vært verre. Denne gruppen hadde vind hele veien rundt og ble tatt i mål på målbåten.

I blå gruppe kom Lars Johan først til første kryss med flere båtlengder. Jenny fulgte på 10. plass og Henrik B på 15. plass. Katrine rundet ca. på 26. plass mens Kristine og Martin J rundet rundt 40. Lars Johan økte ledelsen ned til gaten, men på 2. kryss skjedde det en del med vinden og Jenny seilte seg opp til 4. plass, mens Lars Johan rundet som nr. 6 med nummer 7 rett bak. Derfra var det et langt gap i tid før nr. 8 kom. Henrik B rundet som nummer 10 og Katrine som nummer 19. Men tiden fra de første hadde rundet til Katrine kom var nesten 9 minutter. Det tok sinnsykt lang tid før alle kom seg opp og rundet 2. kryss. Martin J og Kristine seilte seg godt opp i racet og kom i mål på 21. plass og 24. plass. Gruppen ble tatt i mål på sløremerket og da hadde Jenny seilt seg opp på 3. plass.

Da alle var vel i mål i begge grupper døde vinden helt. Nora var ikke helt frisk og valgte å gå på land og i seng mens de andre lå ved startbåten og duppet i noen timer. På land kom det ikke mer vind, så overraskelsen var stor da vi hørte startskudd fra banen. Det trakk nok litt mer på banen, men det var svært lette vinder. Rosa gruppe seg rundt banen i sakte fart med Victoria på en flott 8. plass. Kristoffer som var avhengig av en dag i toppen for å kunne kvalifisere seg ble nr. 19 og var avhengig av at de han konkurrerte med hadde gjort det dårligere. Racet ble tatt i mål på 2. kryssmerke. For blå gruppe stoppet racet nesten før det hadde begynt. Etter en relativt rask kryss (kort til toppmerket) ble seilerne tatt i mål allerede på 1. gate og hadde bare seilt en kryss og en lens. I følge Henrik B må de første ha vært i mål på ca. 15 min for han seilte bare i ca. 20 før han var i mål. For en god del ble race to i dag en strykregatta, men mange klarte seg veldig bra og fikk gode plasseringer topp 20. Martin J har nok den jevneste serien i OW med 21 – 20 – 21 – 21 – 22 som tellende. Han ligger også nå først av de norske guttene som prøver å kvalifisere seg på en 13. plass med Martin V på en 19. plass av de ukvalifiserte. Henrik A og Kristoffer ligger nå 21. og 22. etter dagens innsats og har en fot innenfor før det avgjøres i morgen. Men det er tett, så alt kan skje. Frem til nå har de jo byttet rundt på plassene totalt i gruppen blant de ukvalifiserte. Bare Christian er nå utenfor, men han kan dessverre ikke seile VM uansett. Målet for ham får være å vise seg fram igjen i morgen når det er meldt vind for han har vist gode seileferdigheter i mange race under OW.

For jentene er det tett og spennende også. Victoria har etter to 7. plasser i dag seilt seg opp til beste jente av de som prøver å kvalifisere seg, mens Kristine i øyeblikket er nummer 6. av 11. Det betyr at Kristine også har en fot innenfor i dag så morgendagen kommer til å bli mer nervepirrende enn noen gang. Den eneste som har en rolig natt er kanskje Martin V som ikke har sett på en eneste liste og holder seg langt unna all prat om hvem som ligger hvor. Vi krysser fingrene for at alle de norske ligger på kvalifiseringsplass i morgen når siste seiler går i mål. Fam. Andersen gledet i dag seilerne med frukt til debrief noe alle setter pris på. Ikke mange meterne fra den norske leiren er det to jordvepsebol, så vi flyttet bord og stoler godt ut på sletta før Marianne delte opp frukten for å unngå invasjon av veps. Alt gikk bra og ingen ble stukket. Det ble gjort et forsøk på å drepe vepsen i dag, men det var ikke helt vellykket. Får håpe det går bedre i morgen når arrangørene har lovet å prøve igjen, men det er svenskene det er verst for – det er på begge sider av deres telt det er bol. Vi skal bare gå forbi uten å bli stukket. LYKKE til i morgen!!

Resultatliste etter dag 3

Lars Johan sin rapport:

Race 1: Sydlig vind, litt regn. Strøm mot lemerket, fordel i lo (mitt fleet). Høyre lønte seg. Jeg knuste Henrik B i første, selv om det kanskje ikke ser sånn ut på resultatlista (Jeg 7 Henrik 8, etter at jeg runda første kryss først med 40 sekunder ned til nummer 2 og flere minutter ned til Henrik). Jenny kom 3 i mål i vår gruppe.

Race 2: Sydlig kanskje litt vind. For mye sol, så tørrdrakt var nok ikke helt riktig valg i dag (nei, jeg seilte ikke i dette). Liknende forhold som forrige race, så jeg startet i le denne gangen. Det gikk flott og jeg kom på en toppers 38. plass i mål. Det var veldig synd at jeg ikke dro inn etter første race, for ventepausen på 2 timer med 0,3 sekundmeter mot værmeldingen sine 3 sekundmeter, for så å få en strykregatta, som jeg allerede hadde forutsagt. Det var enda godt at jeg plystret så mye at noen dansker begynte å le. I andre race seilte Henrik opp i midten, selv om det er det han kaller å banke venstre. Jeg seilte derimot opp venstre midt (200 meter lenger venstre enn Henrik). Jeg vet ikke helt hvordan det gikk med de andre for de lå litt for langt foran.