Rapport fra Europajollens dag

Publiseringsdato: 15.jun.2011 22:36:34

Bilde fra prøveseilingen i Bærum. Foto B Nordstrand.

Til tross for kort frist og minimal markedsføring ble europajollens dag en suksess som vi ønsker å videreføre i årene som kommer. 5 seilforeninger hadde prøveseilere i strålende sommervær og flott nybegynner-vind. Alle prøveseilerne var strålende fornøyd med arrangementet. Dessverre forsvant vinden tidlig fra Bærum så her fikk ikke alle som hadde lyst prøvd seg i denne omgangen.

Dersom noen leser dette og ikke fikk deltatt på prøveseiling, er det bare å ringe kontaktpersonene for en annen tid. Det blir også arrangert prøveseiling under Stor NM i Moss 24-26 juni. Under Stor NM arrangeres det også prøveseiling i andre klasser.

Her er rapport fra hele Sør-Norge:

Drøbaksund SF

I Drøbak kom Kristoffer Rosmo fra Bundefjorden.

Han fikk prøvet seg litt i forskjellig vind og syntes E jollen var en fin og morsom båt å seile.

Han vil gå over til E jolle og har planer om å delta i Bærum Seilforening sin NC i september selv om han ikke er ferdig med optimisten før etter vm nyttår 2012.

mvh

Thore

Bærum SF:

Europajollens dag med prøveseiling ble en liten suksess på Sarbuvollen, Bærum seilforening.

Med 3 e-jolle seilere og 4 prøve seilere ble det prøveseilt i 1,5 time før den lille vinden døde helt ut. Det var flere RS-Feva, brett og andre seilere som gjerne kunne tenkt seg å prøvd mot slutten, men mangel på vind og gjorde det ikke mulig. Men registrert blant foreldre på brygga at E-jollens dag og prøveseiling ble veldig positivt mottatt og de ønsket flere slike muligheter, jeg annonserte at vi prøver å få til tilsvarende under NM i Moss.

Sunniva, Hartvig og Endre tok seg godt av prøveseilerne, 2 dyktige optimist 13-14 års optimist seilere og 2 på 9-10år som garantert kommer til å seile optimist frem til de er moden nok for Europa’n.

Vi avsluttet 19:30, hadde vær og vind holdt seg kunne vi holdt på til 8-9 med 4-6stk til av de som kom inn fra brett og RS-feva treningen.

Bjørn N.

Svelvik SF

I Svelvik hadde vi en potensiell Europajolleseiler(gutt) på vannet. Supre forhold for en nybegynner.

Julie og Hanna snakket varmt om Europajollas fortreffelighet!!

I tillegg hadde vi forfall fra en annen potensiell seiler(jente), som vi skal klare å ordne prøveseiling for i nærmeste framtid.

Hilsen,

Oss i Svelvik

PS:

SISTE : En ny seiler til Europajolle-familien -Hannas gamle båt er solgt!

Horten SF

Her i Horten var vi 2 europajolleseilere på vannet med Lars Johan som instruktør. Vi fikk en strålende ettermiddag med mye seiling og trening på å henge på hekkbølgen.

Av de tilbakemeldingene vi har fått synes alle det er et supert arrangement som vi også bør ha neste år, men da går vi litt tidligere ut med annonsering.

Vennlig hilsen

Per Andreas.

Bergen SF

I Bergen hadde vi 4 båter på vannet, og 3 NC optimist (resten var på skoleavslutning - det var visst de fra Ran også..) og 1 Zoomseiler seilte en hel økt, pluss et par små-optimster som fikk prøve litt etterpå.

De syntes det var kjempekult - de virket veldig positive og fornøyde - så får håpe vi får dem på overgang til høst/våren :)

Tror det er kjempeviktig å få overgangsseilere om bord i E-jollen på tidlig tidspunkt - har til gode å høre om noen som ikke synes det er 'dritkult'..

Hilsen Marit

Arendal SF

Det kom dessverre ingen til oss på E-jollens dag i Arendal til tross for forhånds interesse, men Martine og Jørn sto parat. Det som er positivt er at i egen klubb er det stor interesse, men våre optimist-seilere valgte å gå på skoleavslutning i stedet. Martin Andreas hadde invitert noen klassekammerater, med de prioriterte muntlig eksamen.

ASF har i dag en utlånebåt, og den er det mulig for nye seilere å prøve i hele sommer.

Mvh

Jørn og Harald

Tønsberg SF

Her på Fjærholmen var det flott vær - men ingen seilere. Dessverre krasjet Europajollens dag denne gangen med prøveseiling av stor båt for jolleseilerne i TS. Tønsbergs Blad var innom og intervjuet pappa og Pål. Det kommer nok et oppslag i avisa og på nettet (http://tb.no/).

Hilsen

Thomas :-)

Christiansands SF

Her ble jeg ikke akkurat nedrent av nye e-jolleseilere i dag, men det var fint vær Jeg håper det gikk bedre i de andre byene.

mvh Ulf

Soon SF

Ingen seilere i Son denne gangen

Mvh

Geir Johnny

Stavanger SF

Det ringte ingen interesserte seilere denne gangen.

Saken er publisert på web'en, og dersom noen melder seg skal vi nok få det til engang.

ktf

Brevik SF

Det kom dessverre ingen i Brevik. Vi prøvde å få med TH’s kamerat, men uten hell i dag....

Karin