Med mars kom våren til Danmark.

Publiseringsdato: 04.mar.2013 22:07:07

14 norske seilere hadde funnet veien til Kaløvig første helgen i mars for å seile IceCup. Det var 13 europajoller og 1 laser radial til start. Nicholas var tidlig påmeldt i laser standard, men sliter med kyssesyken og får dessverre hverken trene eller konkurrere for øyeblikket.

De norske E-jolle seilerne markerte seg godt i feltet på 29 seilere. Etter første dag lå Håvard KF på 2, Lars Johan på 3, og Martin H på 4 plass med bare 1 poeng mellom hver. Og det var like tett både oppover og nedover på listen. Det ble til tross for vårlige takter med spirende åkre på land en tøff førstedag på sjøen. Vinden sto rett inn i havna fra øst (?) med en styrke på opp til 20 m/s i kastene. Det ble seilt to race før en kald gjeng kom på land for lunsj. Flere seilere hadde badet mye denne første økten, og endel tau og blokker fikk hard medfart. Inne til lunsj var det godt med en pause og varm mat. Ikke mange seilere løp for å komme på vannet etter lunsj pga vinden og kalde våte klær, og det ble også seilt bare et race pga økning i vinden. På kvelden var det en times debrief og teori før middag kl 18.

Søndagen startet betydelig mildere. Fuglene kvitret når vi våknet og solen skinte. Vindstyrken var rundt 5 m/s med litt mindre trykk i perioder. På land koste foreldrene seg i solveggen med kikkert. Planen var at det skulle seiles to race før lunsj deretter et race etter lunsj. Denne planen var lagt ut fra forholdene dagen før hvor seilerne virkelig trengte en pause med varm mat på land. Spesielt de yngste optimistene hadde det kaldt. Men vel ute på banen hadde E-joller, Lasere og 29'ere det så fint at det ble til slutt 5 race før de kom inn til lunsj. For de norske som skulle med fergen til Larvik kl 17.30 var dette et perfekt opplegg. For å nå fergen bør man da egentlig kjøre fra Århus senest kl 14.30. Siden de gjorde seg ferdig med seilingen før lunsj fikk de fleste norske med seg all seilingen også denne dagen. De norske som skulle med Kristiansand fergen fikk veldig god til til å pakke etter avsluttet race siden denne båten ikke drar før 20.00. Etter at alle båtene var på biltak og hengere fikk de som ville også med seg premieutdelingen.

Resultatlisten etter 8 race ble som følger: nr.1 DEN Søren Johnsen 20 p, nr.2 NOR Lars Johan Brodtkorb 25 p og nr 3 DEN Emil Munch 28 p. Tett fulgt av Håvard Katle Fjon på 4. plass, Henrik Bucher 6. plass, Nora Brodtkorb 9. plass, Emil Fadler Kvamme 10. plass, Christian Berger 11. plass, Martin Halseidet 13. plass, Henrik Andersen 15. plass, Martine Steller Mortensen 16. plass, Martin Vevsted 21. plass, Gard Jakob Ørka 26. plass og Henning Ødeby Karlsen 27. plass og sist men ikke minst Samuel Selås på 29. plass. Samuel gjorde et fantastisk inntrykk i sin debut i E- jolla. Bortsett fra treningssamlingen i vinterferien og noen små turer på vannet før det har han ikke seilt E-jolle før og det var det imponerende å se hvordan Samuel trosset skikkelig tøffe forhold og dro ut til hver start. På lørdagen var det så mye vind at selv erfarne seilere tok kuvendinger i stedenfor jibb. Det blir spennende å følge han videre på ferden.

Vår norske laser seiler var Nikolai Bakker som ble nr 2 i radial med 6 startende i klassen. Det var ellers 35 optimister, 15 Zoom8 og 8 29'ere til start i helgen. Ingen norske i disse klassene. Se alle resultatene her.

IceCup ble i år som i fjor en flott sesongstart for E-jollene med de beste norske og danske i startfeltet. På dansk side var det 2 Verdensmestere i feltet og fra Norge stilte 9 av de 15 øverst rankede seilerne til start. Dette er en helg alle bør få med seg neste år både pga det sportslige og det sosiale.