Invitasjon til Breddesamling 2014

Publiseringsdato: 14.aug.2014 17:42:40

22.-24. august inviterer NEK til breddesamling i Horten med Håkon Vestby og Lars Johan Brodtkorb som trenere (flere trenere ved stor påmelding). Selv om det har vært en travel sommer for mange håper vi å se en stor gjeng med både nye og erfarne e-jolle seilere denne helgen. NEK ønsker at breddesamlingen skal ha fokus på et høyt treningsutbytte for alle uansett nivå og erfaring samt at det skal være en sosial helg hvor vi blir godt kjent med hverandre. Her kan du komme uansett om du ikke vet helt hvordan du rigger båten selv eller har om du har seilt på et internasjonalt nivå lenge.

De som ønsker det kommer fredag for å installerer seg og rigger båter mens seilingen starter lørdag morgen. Det blir to seileøkter lørdag og to søndag. All maten serveres på seilerhuset. Dersom du har lyst til å seile Europajolle men ikke har båt ta kontakt med oss så skal vi få til prøveseiling begge dager, og kanskje du kan få låne båt hele helgen (avhengig av interesse og antall båter vi får lånt).

Benytt anledningen til å få en god start på høstsesongen.

Sted: Horten Seilforening

Trenere: Det blir en trener pr 10 seiler påmeldt. Trenere som er klare er: Håkon Vestby og Lars Johan Brodtkorb

Påmeldingsfrist: onsdag 20. august

Pris: 1000,- kr. Inkl kost og losji (innkvartering privat)

Påmelding gjøres ved innbetaling til kontonr 9713.12.76730 («NEK Breddesamling v/Per A Brodtkorb» Merk betaling med seilnummer) og gi deltakerinformasjon elektronisk ved å trykke på påmeldingslinken:

PÅMELDINGSLINK HER

Se deltakere her

Har du spørsmål om samlingen ta kontakt med Per Andreas Brodtkorb.

tlf.: 41201472, e-post: per.andreas.brodtkorb@gmail.com, face to face - på brygga eller vannet under Stor-NM

Program:

Fredag:

- ankomst for de som ønsker det.

18.00 -> seilerhuset er åpent hvis noen er der for å rigge (gi beskjed i påmeldingen når du ankommer)

20.00 Felles kveldsmat + sosialt

Lørdag:

08:00 Frokost

09:00 Trenermøte/Klargjøring båter

09:30 Briefing (seilklare)

10:00 Seiling

12:30 Varm lunsj

13:30 Briefing

14:00 Seiling

18:00 Middag og sosiale aktiviteter

19:30 Bowling (nett påmelding)

20:30 Kveldsmat (bestilles ved behov)

Søndag:

08:00 Frokost

09:00 Briefing (seilklare)

09:30 Seiling

12:00 Varm lunsj

13:00 Briefing

13:30 Seiling m. avsluttende regatta

15:30 Avslutning på land

16:00 Avreise

Bildene er fra samlingen i 2011.

Om trenerne:

Håkon Vestby er en erfaren seiler og trener som NEK har engasjert i mange sammenhenger de siste årene. Han bor for tiden på Nøtterøy og arbeider i Tønsberg. I 2012 var han klasseklubbtrener for Norsk Europajolleklubb og var ansvarlig for oppfølgingen av alle norske seilere som ønsket litt ekstra eller ikke hadde egen trener. I tillegg var han trener på mange av NEK sine samlinger og mesterskap dette året. Her er det han skrev om seg selv i forbindelse med treningssamlingen på Garda 2012:

Jeg heter Håkon Vestby. Jeg begynte tidlig med optimist og fikk med meg mange internasjonale mesterskap, blant annet ett EM og to VM. Etter optimisten begynte jeg med e-jolle, og flyttet da til Sverige for å gå på seilgymnas. Jeg har seilt tre VM i e-jolle der Portugal, 2008, var det siste av dem. Samme året ble det NM-gull i Brevik, som også var det siste mesterskapet jeg seilte i e-jolla.

Siden jeg sluttet med e-jolleseiling på et aktivt nivå har jeg jobbet mye som trener. Litt for optimister, men primært for e-joller. Junior Nordisk i Finnland, 2010, var mitt første treneroppdrag for e-joller og siden den gang har jeg vært trener på mange samlinger og regattaer. De fleste av dem på oppdrag av NEK og Team Sør.

Min ambisjon som trener er selvfølgelig å kunne overføre så mye som mulig av mine erfaringer og kunnskaper til seilerne. Jeg har opp gjennom årene hatt mange forskjellige trenere og jeg har da merket meg hvilke metoder jeg synes fungerer bra. For å hjelpe dere på beste mulige måte, tar jeg gjerne imot feed back på hva dere synes fungerer bra, og på hva som fungerer mindre bra. Vi er alle sammen individuelle, så derfor setter jeg pris på DIN feedback slik at jeg kan hjelpe DEG på beste mulige måte.

Lars Johan Brodtkorb er inne i sitt 6 år som europajolleseiler. Før han startet med Europajolle seilte han optimist og deltok i to VM for Norge. Lars Johan har deltatt i 5 VM og 4 EM i tillegg til en rekke andre internasjonale mesterskap i E-jolle klassen. Lars Johan ble Europamester i 2013 og 2014. Han tok VM sølv i 2013 og ble verdensmester i 2014. Lars Johan er veldig glad i lagseiling og synes det er en av de morsomste sidene ved sporten.

Lars Johan har gjennom sine mange år i europajollen høstet mye kunnskaper og erfaringer som er nyttige for andre seilere. Lars Johan har trener 2 utdannelse i seiling, og han har fullført dommer 3 kurs. Han har hatt noen trener og dommer oppdrag de siste årene, men det har ikke vært så mange ledige dager/helger til dette enda pga egen seiling. I høst starter han på bachlor graden ved Universitetet i Oslo på linjen for Fysikk, astronomi og meteorologi. Etter europajollen skal Lars Johan satse i Finnjolle. Han har allerede seilt endel regattaer i båtklassen, men vil trene for fullt når han får egen båt i løpet av høsten. Helgen etter breddesamlingen er det NM i Finnjolle som står på programmet.