Nå braker det snart løs

Publiseringsdato: 11.jul.2014 06:24:59

Nå nærmer det seg raskt sommerens mesterskap for E-jolle klassen. Pga et generasjonsskifte i E-jolle klassen er det totalt sett noen færre seilere som drar til mesterskap i år enn i fjor, men det er 19 seilere som har høye ambisjoner både for sommerens mesterskap og for framtiden som stiller til start i VM, JNoM og EM.

OW og VM

Først ut er Nora og Lars Johan Brodtkorb fra Horten som skal seile årets Open Week som de eneste norske sammen med 80 andre. Lars Johan avslutter Jr VM i Finnjolle den 11. juli og drar rett videre til La Rochelle. Nora og Lars Johan har avtalt å trene med Pau Schilt (spanjol) søndag 13. juli før Open Week starter med første regatta den 14. juli. OW avsluttes 17 juli med race og premieutdeling. Den 18. juli starter registrering og innmåling for den norske gjengen som skal seile VM i år. Totalt er det påmeldt 60 herrer og 53 damer i tillegg vil det kvalifisere seg ca 30-40 seilere fra Open Week. De 9 norske seilerne som stiller i årets VM er: Kristoffer Rosmo (Bunnefjorden), Håvard Aker (Tønsberg), Lars Johan Brodtkorb (Horten), Martin Johan Janssen (Tønsberg), Henrik Andersen (Nesodden), Sondre Butler Wang (Tønsberg), Nora Johanne Brodtkorb (Horten), Kristine Gustavsen (Arendal) og Aleksandra Gulbrandsen (Tønsberg). Det er Jon Aksel Mortensen som har gleden av å være trener for denne flotte gjengen med erfarne og ferske VM seilere som skal seile i Frankrike. Årets teamleader er Trygve Gustavsen.

Mellom OW og VM skal det seiles Nations Cup. Laget som er tatt ut etter treningssamling i Arendal er: Lars Johan Brodtkorb, Håvard Aker, Henrik Andersen og Nora Johanne Brodtkorb med Martin Johan Janssen og Kristine Gustavsen som første og andre reserve til laget. VM avsluttes lørdag 26. juli med forhåpentligvis mange norske i toppen både for herrer og damer.

JrNoM

De neste som skal i ilden er seilerne som skal seile nordisk i Horten. JNoM starter den 21. juli og varer til 24. juli. Det er totalt 35 E-joller påmeldt i Horten, og av disse er det 8 norske. Carl Hansson skal være trener for den norske gjengen som består av: Sander Raggan (Bærum), Samuel Dalen Selås (Arendal), Erlend Nøss Rustakaas (Arendal), Edvard Liodden (Bærum), Jacob Lepperød (Tønsberg), Kristian Vale (Arendal) Laila Vevstad (Arendal) og Emil Book Bratbak (Åsgårdstrand). Det er mange av de norske seilerne som skal bo i båt når Nordisk er på hjemmebane, og noen skal også bo hjemme. Vi regner med at det blir et flott arrangement med mye norsk i toppen her også. Teamleader for nordisk er Espen Raggan.

EM

Etter at VM og JNoM er avsluttet er det flere av seilerne som møtes for å seile EM i Nieuwpoort i Belgia sammen med 111 andre Europajolleseilere. EM går av stabelen fra 30. juli til 7. august. Arrangementet starter med Masters den 30. juli mens Youth EM starter seilingen den 3. august. Norsk trener for årets EM er Carl Hansson som også er trener i Nordisk i år og var trener for EM i fjor. De 9 seilerne som er kvalifisert til EM er Lars Johan Brodtkorb (Horten) som skal forsvare tittelen fra i fjor, Ole Unger Weierholt (Arendal), Erlend Nøss Rustekaas (Arendal), Christoffer Skaaland (Bergen), Jacob Lepperød (Tønsberg), Kristian Vale (Arendal), Samuel Dalen Selås (Arendal), Nora Johanne Brodtkorb (Horten) og Laila Vevstad (Arendal). Det blir et spennende mesterskap sett fra norsk side med en fin blanding av seilere på alle nivåer - fra regjerende europamester til ferske mesterskapsseilere. Teamleader i Belgia er Håkon Weierholt.