Vi lader opp til et av årets høydepunkter - VM på Garda

Publiseringsdato: 08.jul.2016 21:11:49

VM i europajolle 2016 arrangeres i år på Lake Garda i Italia fra 10-14 juli. Nå er snart alle årets VM seilere på plass i området rundt Torbole. Aleksander Gauslaa har vært her lengst, og skulle egentlig ha seilt Open Week, men han ble dessverre syk og har holdt sengen første uken i Italia. De øvrige seilerne har ankommet i tur og orden fra 5-8. juli. Lars Johan kommer rett fra Jr VM i Finnjolle i Århus, og ankommer ikke før i morgen kveld.

Seilerne som skal delta i årets VM er:

Nora Johanne Brodtkorb - NOR 376 - Horten seilforening

Aleksandra Gulbrandsen - NOR 845 - Tønsberg seilforering

Laila Cecilie Vevstad - NOR 439 - Arendal seilforening

Linnea Megrund Bartho - NOR 902 - Tønsberg seilforening

Lars Johan Brodtkorb - NOR 428 - Horten seilforening

Samuel Dalen Selås - NOR 390 - Arendal seilforening

Kristian Vale - NOR 310 - Arendal seilforening

Aleksander Gauslaa - NOR 404 - Lillesand seilforening

Tiago Sousa - NOR 358 - Søgne seilforening

Markus Vale - NOR 323 - Grimstad seilforening

Trener i VM er:

Jon Aksel Mortensen - Arendal seilforening

Torsdag ble det utpakking og rigging av båter for de aller fleste. Etter at alt var klart hadde seilerne briefing og en ca to timers økt på vannet. Det var mange som syntes det var godt med litt vind og sjøsprut etter mange timer i bil. Etter fellesøkten var det en egen økt med lagseilingsteori for de som skulle ha seilt lagseiling dagen etter.

I dag, fredag 8. juli, skulle det etter planen i NoR vært avholdt lagseilings VM. Men vi er i Italia, og her har ikke alt vært helt klart. På spørsmål om hvilken tid lagseilingen skulle starte var svaret: "Det er ikke denne helgen!" Det endte med at klubben ikke hadde de nødvendige tillatelsene til å avholde lagseiling i helgen, slik at det har blitt utsatt til uken. Det er ganske strenge restriksjoner rundt aktiviteter som skal foregå på Gardasjøen. Vi vet enda ikke når det skal arrangeres, men vi antar at de tenker seg at det skal være lagseiling på morgenen en dag, også individuelle seilinger på ettermiddagen samme dag. For de som ikke er lokalkjent på Garda så er det sånn at fra morgenen og noen timer utover er det alltid nordavind på sjøen. Denne avtar og dreier. Ca. kl. 13.00 hver dag slår "Gardavinden" til fra syd. Denne vinden er som regel ganske kraftig og stabil til kvelden. Det er vind som oppstår pga solgangsbris og fjellformasjonene.

I steden har det norske teamet brukt dagen til innmåling - og da mener vi virkelig brukt dagen. Det har tatt sin tid. Det er ikke fordi det har vært så mye galt med utstyret, men det er arrangørene som ikke har hatt nok folk på plass. Norge skulle måle inn mellom 12 og 14, men i praksis ble klokken nærmere 16 før alle norske var innmålt. Siden vi møttes for å gjøre klar båtene klokken 10 ble det en lang varm dag med måling. Ove (Linneas far) og Jørn (Lailas far) hev seg med og hjalp til med å måle inn seil i hele dag. Ove er måler, og Jørn har god trening fra VM i Arendal i fjor slik at de to virkelig fikk fart på sakene på den stasjonen.

Det ble derfor ingen trening på vannet i dag som vi opprinnelig hadde planlagt. I steden ble det bading, kajakrulle og SUP testing. I morgen skal alle møtes til briefing og en økt på vannet klokken 13.00.

Pallen fra Open Week 2016. Ingen norske deltakere og dermed ingen blant topp ti heller ;-)

Anna Munch vant jenteklassen, og Albin Johnson vant gutteklassen

Søndag braker VM løs :-)