JNoM, E-jolle i Sønderborg, Danmark: 22/7 - 29/7 2011

Publiseringsdato: 25.jul.2011 21:21:56

Det norske laget i ejolle i Nordisk. Foto Y. Brodtkorb

22-25 juli: Ankomst var i regnvær og sterk vind. Utsettings- og opptaksforhold kom raskt i fokus. Arrangørene hadde planlagt utsetting av joller rett fra stranden. Ankomstdagen sto bølgene 90 grader på standen. Bildene taler for seg.

Utsettsrampen. Foto: E. Fagerlund

På ettermiddagen fikk vi sjokkmeldingen om terror i Oslo. Dette sjokkerte alle og særlig da antallet drepte fra Utøya ble klart, og vi alle forstod omfanget av attentatet. Lederne klarla at den triste hendelsen skulle markeres med et minutts stillhet og sort sørgebånd for seilere og ledsagere.

Mandagen ble gjennomført med prøveseiling – Tune Up. Mange hadde forventet dette som en siste seriøs generalprøve og ble derfor irritert og skuffet over sabotering av start og seiling. Imidlertid er det slett ikke uvanlig at det er en del fleip og skøyerstreker i Tune Up. Dette bør seilere og ledsagere være klar over ved senere anledninger. De to trenerne våre, Lars Johansen og Oscar Widestam, hadde på forhånd briefet om dette, men likevel var det underlig å se 10 seilere stikke over linjen 30 sekunder før start uten tilbakekalling.

Åpningsmarsjen i Nordisk. Foto Y. Brodtkorb

På ettermiddagen var det samlet tog til Sønderborg Slott. Alle norske bar sørgebånd og de norske seilerne bar en rose hver som ble lagt ned på seremoniplassen hvor det var markering med flagg på halv stang og et minutts stillhet. Etter taler og åpning med salutt, ble det fotografering og brus.

Mvh

Erik Fagerlund