Trening og åpning av VM i e-jolle

Publiseringsdato: 07.aug.2011 17:16:13

VM-laget 2011: Bak fv: Nicholas F.Martinsen, Magnus Andersen, Martin F. Pedersen, Jon A. Mortensen, Lars J. Brodtkorb, Endre Nordstrand, Håvard K. Fjon, Christopher S. Gundersen og Siren S. Gundersen. Foran fv: Martine S. Mortensen, Katrine Johansen, Karianne Hammarstrøm, Nora J. Brodtkorb, Johanne G. Skaaland. Foto. Y. Brodtkorb

Fredag 5/8 og lørdag 6/8.

5 jenter og 7 gutter er kvalifisert for deltagelse til VM 2011. De har vært så heldige å få med seg Siren Sundby og Christoffer Gundersen som trenere under hele mesterskapet!

Alle seilerne var samlet på Como for forberedelser til VM. En viktig del av dette er innmåling, en seanse som er forbundet med en del stress, en del usikkerhet og en del flaks… Innmåling skjedde fredag ettermiddag. Våre seilere bestod prøven med glans. Riktignok var det noen bommer og master som måtte males om og litt båter som veide for lite, men alt i alt gikk det fint og alle er klare for start søndag.

Vi så nok en gang at våre seilere er disiplinerte og høflige (!!?!), i motsetning til seilere fra “enkelte andre nasjoner” snek de ikke i køen og utviste god sportsånd under innmåling…

Lørdag var det seiltrening og tenkt gjennomført en Practise race. I tillegg var det åpningsseremoni på ettermiddagen. Seiltreningen gikk fint selv om vinden var svært lett. Practise race gikk ikke helt etter planen. Arrangøren hadde andre planer…, så hele tune up’en gikk i vasken (eller hvor den nå gikk…, her var det ikke).

Åpningsseremonien gikk etter planen. Det var lagt opp til en høytidlig seremoni der hvert enkelt land ble ropt opp, og mens laget marsjerte inn heiste en av seilerne landets nasjonalflagg samtidig med at nasjonalsangen ble spilt. Jon Aksel heiste flagget for Norge. Under innmarsjen bar Martine og Katrine hvert sitt norske flagg. Den som høstet mest applaus var deltageren fra New Zealand. Hun hadde reist 20.000 km for å være med. Kult!

14 nasjoner deltar i dette VM. Den største troppen her har Sverige med 37 seilere! Presidenten Paul Depoorter sa i sin åpningstale at det er rekorddeltakelse i år med 97 herrer og 74 damer.

Etter åpningssermonien med korpsmusikk, innmarsj og taler var det fingermat og drikke på seilforeningen.

Flere bilder fra åpningen av VM:

http://avalcdveurope.altervista.org/cerimony/index.html

Foto: Y Brodtkorb og B Nordstrand.