Seier i Kiel til Lars Johan Brodtkorb

Publiseringsdato: 21.jun.2016 21:00:34

Første del av KielerWoche er over, og Lars Johan Brodtkorb tok seieren i Europajolleklassen etter å ha kjempet tett med Valerian Lebrun gjennom hele regattaen. Lars Johan gikk på banen i dag med ledelse på lik poengsum. Lars Johan ledet fordi han hadde siste seier, men begge hadde ti poeng. Lars Johan seilte godt i lett vind i dag. Første racet startet med at Valerian hindret Lars Johan på startstreken slik at han ikke kom ut. Valerian fikk gult flagg når starten gikk og ødela dermed mest for seg selv. Med en dårlig start rundet Lars Johan ca 15 på første kryss, men seilte seg opp til 2. plass ved andre kryssmerkerunding. På siste slør ble han seilt forbi av Fabian Kirchhoff men klarte å holde 3. plass i mål. Valerian ble 26 i dette racet og med bytte av stryk-race tok han tilbake ledelsen før siste og avgjørende race. Lars Johan tok kontroll over andre race, og kontrollerte Valerian hele første kryss. Da var de sist i feltet, og Valerian valgte å seile inn mens Lars Johan fullførte. Begge var fornøyd med en spennende Kieler Woche, og hadde en hyggelig prat på land etterpå. Valerian vant på Garda i påsken, og han håper å få med seg VM for å revansjere denne uken. Fabian Kirchhoff ble nummer tre sammenlagt etter å ha holdt denne plassen hele uken.

Det var mye bra seiling i enkelt race på Sander Raggan, Kristoffer Rosmo og Laila Vevstad også. Kristoffer endte som nest beste norske på en 23. plass. Han hadde sin beste dag på vannet i dag når vinden løyet, og selv om han ikke var fornøyd med gjennomføringen underveis i hele dag fikk han to 11. plasser. Sander endte på 26. plass og hadde ikke en så god dag i dag når vinden gikk ned, men han avsluttet i den kraftigste vinden i går med en 6. plass. Han har hatt sine tre beste race i denne ragattaen i mye vind. Laila endte på 43. plass, og har vist gode takter i mye vind. Hun har ikke vært så glad i mye vind og seilte ganske jevnt gjennom hele regattaen, men fikk faktisk sine beste resultater når det blåste mest.

Alle er fornøyd med KielerWoche 2016, og håper å få følge av flere neste år. Seilermiddagen har vært veldig god, vi har bare hatt en dag med regn og banesjefen har gjort en god jobb. Det eneste vi savner er tracking på E-jollebanen - forhåpentligvis neste år!

Resultater sammenlagt

Hjemmesiden til KielerWoche