Pinseleir i Arendal

Publiseringsdato: 20.mai.2013 22:35:01

Årets pinseleir ble åpnet 18. mai av Arendals ordfører i strålende vær. Femten E-joller har funnet veien til Standhuset på Hove denne mai helgen. Samlingen startet lørdag med en økt i 10-15 m/s. E-jollene hadde trening på utsiden av Trømøy og seilte opp og ned mellom Torungen og Tromøy. Det ble en heftig økt på vannet med et røket fall, en bristet kjøl og et opphengt skjøte i tillegg til en del kullseilinger, men alle hadde det kjempe gøy i vinden og bølgene.

Søndag var seilerne på plass halv ti for første økt. Inne i sundet blåste det godt, men på utsiden var det litt roligere i dag. Ikke bare blåste det mindre, men sommervarmen har kommet til Arendal for fullt. etter en to og en halv times økt på vannet var det sommerlunsj på land. Du kan være sikker på at sommeren er her når seiltøyet tørker etter en lunsj på land før økt numemr to ;-).

Andre økt ble en lettvinds trening ute på havet. Nybegynnerne i optimist strevde litt mer i vinden i sundet utenfor Strandhuset enn seilerne på det åpene havet. For sikringsbåtene ble det en deilig ettermiddag på fjorden med mange solbrendte neser. E-jollene avsluttet dagen med en pac-man rett utenfor brygga. Der var det full fart hele tiden. 2. pinsedag avsluttes pinseleiren med to økter i fortsatt strålende vær.