Den gode norske seilingen fortsetter...

Publiseringsdato: 15.jul.2012 22:11:56

Når vi runder dag tre av open week begynner rutiner å gjenta seg. Etter briefing kl 11.15 var det litt venting før første varselsignal kom opp på land, og det var som i går AP. Vi ventet tre kvarter før det var kommet nok vind til at gul gruppe ble sendt på vannet. I dag var det store flertallet av de norske i gul – Nicholas, Martin M, Lars Johan, Peder, Håvard KF, Liv, Martine, Hartvig, Julie, Nora, Sindre og Simen. Da gjensto det bare 6 seilere i blå som var Martin FP, Martin H, Henrik, Håvard A, Hanna og Juni.

Det ble nok en god dag for den norske troppen. Rekkefølgen nevnt over er den samme som de kom opp til første kryss i de respektive gruppene. I gul gruppe rundet Nicholas 1, Martin M 3, Lars Johan 4 og Peder 10 på første kryss. De resterende 8 rundet fra 22. til 47. plass. Det ble litt plassbytter innbyrdes på de norske underveis i løpet, men spredningen var den samme til mål.

Gul gruppe i mål: Nicholas 3, Lars Johan 4, Martin M 5, Håvard KF 11, Peder 12, Liv 20, Martine 25, Sindre 31, Julie 32, Hartvig 34, Nora 38 og Simen 44. Dette er det vi har tatt i mål med kikkert, men det kan hende det ikke stemmer helt med endelig liste siden det var noen tjuvstarter og andre feilmarginer.

I blå gruppe kom Martin FP opp til kryss som nr 1 fulgt av Martin H 9, Henrik 15, Håvard A 27, Hanna 39 og Juni 46. Martin FP tapte litt på lensen og kom til gaten som nummer 3, men han klatret opp til 2 igjen og holdt denne plassen til mål. De andre fem kom i mål på omtrent samme plass som første kryss med bare små endringer. I den første regattaen i dag blåste det på det meste opp i 9-10 m/s, men det lå jevnt rundt 7-8 m/s.

Før dagens andre race valgte Liv og Martine å gå på land, men vi hadde likevel mange norske som fikk vist seg frem på banen. I gul gruppe ble det generell i første startforsøk, men feltet kom godt av gårde med blackflagg på andre forsøk. Håvard KF knallet til med å komme opp som nr 2 tett fulgt av Nicholas 4, Peder 6, Martin M 11, Lars Johan 12, Sindre 16, Hartvig 33, Nora 34, Julie 39 og Simen 42. Lars Johan sløret seg opp til 9. plass, og på gaten første gang var han opp på 2. plass etter nok en super lens. Opp til 2 kryss hadde Nora klatret til 19. plass, Hartvig til 23. og Julie til 29. plass. Dessverre gikk det motsatt vei for Sindre og Martin M som falt til henholdsvis 26. og 27. plass – de andre holdt ca samme plass som til første kryss. Nora fortalte på land at grunnen til at hun seilte seg opp så mye var at det var meldt at vinden skulle dreie mot styrbord på slutten av dagen så hun valgte å gå opp i midten mot styrbord og nøt godt av dette. Håvard KF kullseilte dessverre på siste lensen og falt noen plasser. Vi tok seilerne i mål som følger: Lars Johan 1, Nicholas 4, Håvard KF 10, Peder 11, Nora 13, Sindre 18, Martin M 22, Hartvig 25, Julie 28 og Simen 39. Dette ble derimot ikke resultatene på den offisielle listen fordi mange var tatt i BFD, deriblant Nora og Peder.

I blå gruppe startet Martin H lik så godt med å runde første kryss på 1. plass fulgt av Håvard A og Martin FP. Vi klarte dessverre ikke få plasseringer på merket fordi det var så mye action i gul gruppe samtidig akkurat da. Men vi har gode rundingsplasseringer fra første runding av gate: Martin H 1, Håvard A 5, Martin FP 10, Hanna 15, Henrik 18 og Juni 40. Martin H seilte godt, men klarte dessverre ikke å holde ledelsen helt i mål. Rett før runding fra lens til slør smatt en svenske og en spanjol forbi og Martin H måtte se seg slått ned til 3. plass. Men det er en super plassering som viser hva han har inne. Håvard A hold seg på en 6. plass inn i mål, mens Martin FP ble 12, Henrik 21, Hanna 35 og Juni 43. Det var en enorm spredning i det blå feltet halvveis i racet. Under lensen på inner loopen falt vinden til ca 3-4 m/s på banen som ga store avstander. På siste lensen var det nesten hele lense leggen i avstand mellom første og siste mann i gruppen.

Nå begynner det å bli litt tydeligere hvem som kommer til å gå videre fra open week til VM. Vi tror ganske sikkert at Norge klarer å fylle opp guttekvoten med 6 stykker videre, men det avhenger av at ingen av dem pådrar seg OCSer eller BFDer i de to siste racene. Det er bare en stryk av de 8 racene de skal gjennomføre, og flere av de norske seilerne har en dårlig allerede. Vi krysser fingrene for morgendagen og håper de gode norske prestasjonene fortsetter. Foreldre og søsken på land koser seg i alle fall og tar gjerne flere dager som disse.

Se de offisielle sammenlagtresultatene her