VM dag 2 - Lars Johan Brodtkorb leder klart

Publiseringsdato: 21.jul.2015 22:02:43

Regjerende verdensmestere Lars Johan Brodtkorb (NOR 428) og Anna Livbjerg (DEN 1777) viste suverenitet på banen i dag. Begge vant dagens to race klart i henholdsvis gutte- og jenteklassen. Etter AP på land pga manglende vind i flere timer gikk seilerne på vannet for å få første start klokken 15. Guttene hadde første start når vinden var rett under 6 m/s. Da guttene kom til første kryss ble det satt opp O-flagg (fri pump), og etter det blåste det godt resten av dagen. Både Anna og Lars Johan hadde god kontroll på feltene sine i dag selv om de ikke kom først til første merke. Begge leder med tre poeng etter fire race. Lars Johan har strøket 1p og Anna strøk 2p. Det har vært mye bra norsk seiling å glede seg over i dag ellers også. Henrik Bucher avsluttet dagen med en sterk 3. plass, Henrik Andersen fikk en 10. plass i dag mens Håvard Aker fikk en 11. plass. Det var fint å se at flere av gutta fikk mer til å stemme med seilingen i dag. Nora Brodtkorb fikk en 7. plass og Aleksandra en 8. plass i dag i jentegruppen. Alle de nevnte har dermed klatret på sammenlagt listen siden i går.

Første start for guttene i dag kom av gårde på tredje forsøk. Samuel hadde en knallstart i andre startforsøk, men den ble dessverre generell tilbakekalling. Det måtte Black Flag til før de kom seg avgårde. Lars Johan ledet dette racet fra start til mål. På toppen i guttefeltet var det de samme som kom topp fem i siste race i dag som kom topp fem i dag. Men rekkefølgen ble en litt annen. Albin Jonsson (SWE 10) seilte seg opp til andre plass til andre kryssmerkerunding og holdt plassen til mål. Henrik Andersen var nest beste norske til første kryss. Han rundet som nummer 10 og klarte å beholde trykket i seilingen slik at han holdt plassen helt til mål. Håvard Aker rundet 27, men han gjorde en fantastisk opphenting til andre kryssmerket og rundet her som nummer 12. Inn mot mål tok han enda en plassering og fikk 11. i mål. De øvrige norske rundet første kryss slik: 24 Henrik B, 36 Martin, 44 Ole, 47 Kristoffer, 49 Samuel, 51 Jakob, 56 Sondre, 59 Johan og 61 Aleksander. Aleksander ligger bakerst i feltet i denne vinden, men han imponerer likevel med seilingen sin etter så kort tid i jolla. Det er litt annerledes å seile optimist og e-jolle i 7-8 m/s.

Jentene startet med O-flagg og fri pump. Opp til første kryss var det mye svensk i toppen, men som nummer 3 rundet Nora Brodtkorb som beste norske. Anna Livbjerg rundet fire mens det var svensk på 1, 2, 5 og 6. Aleksandra seilte nok en bra første kryss og rundet 15. Kristine rundet 33, Inger Helene 34 og Laila 42. Anna Livbjerg var først før de kom til første lensemerke og bare økte ledelsen hele veien til mål. Nora og Aleksandra tapte noen plasser og kom i mål på 7. og 18. plass. Laila holdt plassen til mål, mens Kristine og Inger Helene seilte seg 10 plasser bakover i feltet.

Før dagens siste race blåste det opp enda litt mer, og endel begynte nok å bli litt slitne på banen for nå kom det endel kullseilinger rundt omkring. I guttenes start ville veldig mange og spesielt norske absolutt ut ved startbåten noe som førte til at flere av de norske startet rimelig langt bak. Lars Johan, Håvard og Martin var bl.a bak/nedenfor startbåten når skuddet kom. Samuel starte greit midt på linje, og var vel en av de få som ikke var bak båten. Lars Johan seilte en solid første kryss og forserte hele veien oppover i feltet. Han rundet toppmerket som nummer fire. Emil Munch (DEN 1778) ledet. Henrik Bucher seilte også et strålende løp og til andre kryss var Lars Johan 1, Emil M 2 og Henrik B 3. Alle tre beholdt plasseringene til mål. Henrik A rundet 15, Håvard 21, Jakob 34, Ole 40, Kristoffer 50, Martin 51, Sondre 54, Johan 57, Samuel 61 og Aleksander 63. I jentenes andre race fikk Aleksandra mye til å stemme igjen. Alle de fem norske jentene kom ganske samlet til første kryss: Aleksandra 15, Nora 18, Kristine 20, Inger Helene 28 og Laila 37. Aleksandre og Nora holdt koken i vinden og seilte seg litt opp begge to. Aleksandra rundet igjen topp 10 og gikk i mål som nummer 8. Hun seiler med stor selvtillitt i toppen av VM feltet. Det er gøy å se på når hun seiler om dagen. Nora gikk i mål som nummer 15, Kristine 21, Inger Helene 40 og Laila 41.

I kveld er det sailors dinner på seilforeningen. Det er dekket flotte langbord i teltet som ble brukt til innmåling. I morgen er det hviledag, og det er nok godt for mange fordi det er meldt 7-12 m/s. Vi gleder oss til fortsettelsen på torsdag og håper på enda flere norske i toppen.

Forøpige resultater