VM gull til Lars Johan

Publiseringsdato: 26.jul.2014 20:16:26

Lars Johan Brodtkorb fra Horten tok GULL i VM for Europajoller 2014. Dette er Norges første Gull i VM for Europajoller siden 2007. Sølvmedaljen gikk til Pau Schilt Catafal fra Spania mens bronsen tilslutt endte hos Sylvain Notonier fra Frankrike. Alle topp fem på sammenlagtlisten fikk dagens race som en strykregatta, og Oscar Bengtson som har ligget på sølvplass nesten gjennom hele mesterskapet falt ned til fjerde etter siste race.

Bilder fra dag 6:

Etter en lang venting både på land og på sjøen kom de igang med seiling i dag kl. 15.30 for jenter og kl 15.45 for gutter. Dermed var det bare tid til ett race, og Lars Johan seilte VM's 11. race som verdensmester. Det blåste 2-3 m/s og var veldig skiftende forhold på banen. Lars Johan seilte godt i lettvinden og kom til første kryss som nummer 5 tett fulgt av Håvard Aker på 6. og Sondre Butler Wang på 7. plass. Martin Janssen rundet ca 15, Henrik Andersen 25 og Kristoffer Rosmo 30. For en norsk avslutning jublet vi på land. Skikkelig moro at alle guttene så ut til å avslutte med et godt siste race.

Men det ble dessverre ikke så bra for alle i mål. De fleste holdt plassene fint til gaten, men oppover andre kryssleg skjedde det store ting. Alle de norske gikk høyre unntatt Kristoffer som banket venstre. På venstre siden kom det skikkelig med vind, og det meste snudde. Inn mot merket kom Kristoffer susende fra venstre og rundet 5. Alle de andre norske rundet etter Lars Johan som rundet ca 20. Dette var virkelig Kristoffer sitt race. Nedover siste leg derimot måtte han så veldig på do og var nødt til å slå lens midt på lensen. Han seilte litt til siden og tenkte når han var ferdig at han fikk seile seg litt opp igjen - og det gikk jo greit. Kristoffer seilte inn til 3.plass i VM's siste race. Målgang for de øvrige norske var Lars Johan 26, Håvard 30, Henrik 31, Sondre 39 og Martin 50. Men i dag betyr ikke et enkelt race så mye når det ble Verdensmester til Norge. Håvard Aker fra Tønsberg ble nest beste norske på 16. plass sammenlagt.

Nora Brodtkorb, Horten, gjorde også sitt beste VM i karrieren så langt, og fikk en flott 8. plass av 61 deltakere i jenteklassen. Også for henne ble det strykregatta i dag, men hun er veldig førnøyd med plasseringen til slutt. Kristine Gustavsen fikk sin beste plassering dette VM med en 24. plass. Aleksandra Gulbrandsen fikk et av sine dårligste race, men begge endte på samme sammenlagt plassering som de har hatt de siste dagene. Verdensmester for jenter ble i år som i fjor Anna Livbjerg fra Danmark. Sølvmedaljen gikk til Kristine Mauritzen fra Danmark og bronse til Mathilde Geron fra Frankrike.

VM for 2015 skal arrangeres i Arendal i midten av juli. Det er mye bra på gang i Norsk Europajolleklubb for tiden så vi gleder oss til VM på hjemmebane neste år.

Ylva Brodtkorb

for Norsk Europajolleklubb