Første dag med finaleseilas i Jr. EM

Publiseringsdato: 30.jul.2011 06:09:16

Lite vind og mye motstrøm på kryssen, dagen startet med en times venting på land. Nordøstlig vindretning, med veldig mye skvalpesjø. Hvis man hadde god fart fikk man en enorm fordel gjennom skvalpesjøen.

En stor nedtur for de fleste norske seilerne, med unntak av Lars Johan som slo til med en 6 plass i gull finalen, og Martin med en 10 plass i sølvfinalen.

Dessverre tapte Emil protestene. Problemet var at han hadde seilt i Blå gruppe under kvalifiserings seilasene, mens arrangørene mente han skulle seilt i Gul gruppe. Dessverre hadde ikke kunne dokumentere at arrangørene hadde hengt opp en liste hvor det stod at han skulle seile i blå gruppe.

Blant jentene var Katrine, Hanna, Julie og Liv i gullfinalen og Amalie, Pernille og Nathalie i sølvfinalen. Jentene fikk samme forhold som guttene men andre starten var preget av vindhull og trykkforskjeller noe som førte til at norske jenter og to av de danske gullfavorittene som for før av hadde en blackflag fikk også en dårlig plassering.

Resultater: Hanna seilte seg inn til 10 plass, Liv en 11 og Katrine en 14.

Alle de norske jentene lå periodevis langt oppe i feltet, men varierende forhold gjorde det vanskelig å holde plassen sin.

Hilsen Peder og Liv