Lars Johan 3 og Katrine 5 i jr. EM

Publiseringsdato: 27.jul.2011 06:12:56

Katrine Johansen i godt driv. Foto UR. Nilsen.

Fra Katrine Johansen og Liv R. Nilsen har vi fått denne rapporten.

Mandag, dag 1, 25. juni 2011

Dagen var preget av byger som gav lette forhold med varierende og skiftende vind. Vindstyrken lå mellom 2 og 4 m/s. Tre planlagte race ble gjennomført i de fire gruppene. Det ble en lang dag på vannet, der den siste jentegruppa kom inn 19.15. Resultatene har vært varierende med flere topp-ti-plasseringer, men også noen skuffende resultater.

Foto UR. Nilsen

Tirsdag, dag 2, 26. juni 2011

Dagen startet med AP på land. Ble sendt ut kl. 13.15 med første start 14.45. Vindretningen var stabil 4-5 m/s med en strøm som gjorde at feltet lett drev over linja. De norske seilerne pådro seg flere sorte flagg i likhet med de andre nasjonene, noe som ødela flere gode plasseringer.

Lars Johan Brodtkorb ligger fortsatt best av de norske guttene på en foreløpig 3 plass. På jentesiden seilte Katrine Johansen inn til to spikere, og ligger på en foreløpig 5. plass. Liv Rønholt Nilsen seilte to gode race, men ble dessverre tatt i BFD i første race. I andre race seilte hun inn til en 4. plass. Hanna Johansen seilte imponerende inn til en 5. og 6. plass. Julie Sydow Mo seilte inn til en fin 8. plass, Amalie Grytdal fikk en 10. plass, Nathalie Gjertsen en 15. plass og Pernille Granlund seilte godt med tanke på at hun har en forstuet fot og relativt ny i e-jollen.

I morgen avgjøres finalistene til gullfinalen, og vi håper å få med flest mulig norske. Værmeldingen for morgendagen melder lette vinder fra sørøst."

Seilerhilsen fra Katrine og Liv

Fullstendig resultatliste for herrer

Fullstendig resultatliste for damer

Resultater for alle klasser finner du her

Fra Peder M. Lund, Emil F. Kvamme, Martin M. Larsen og Sindre Skrede har vi fått denne rapporten:

Regattadag 1

Regattadag1 i Travemünde er overstått. For alle Bærumseilerne er dette det første EM i europajollen, og ingen hadde derfor noen spesiell formening om hvordan nivået og regattaene generelt kom til å være.

Dagens første seilas starta ikke før 13:00, så alle fikk litt ekstra tid til å sove, eller ordne utstyret en siste gang. Halv 11 var det briefing og kvart over 11 gikk det ut på vannet. Første start gikk som planlagt klokken ett. Både guttene og jentene er delt opp i to grupper, med henholdsvis 45 og 40 seilere i hver gruppe. Bærumsgjengen var i dag fordelt helt likt i de to gruppene, med Martin og Emil i Gul gruppe og Peder og Sindre i Blå gruppe.

Seilasene gikk sin gang og de norske hevdet seg i litt forskjellig grad. Lars Johan seilt klart best av de norske med den imponerende serien 6 -4 -2. Blant Bærums-seilerne var det Emil som hevdet seg best med en 8, plass som beste plassering. Ellers var det ikke lett å seile konstant, mye skift og varierende trykk gjorde det vanskelig å forutse hvor det ville lønne seg. Ellers merker vi alle at dette er ett EM og at alle er dyktige seilere, der man i norgescupen kanskje kan snike seg rundt merke uten noen store protester blir man her skreket til i opp til 13 forskjellige språk om at man får komme seg vekk.

Ellers er det et fint sted å bo men for oss Pc-avhengige ungdommer, er det ett stort problem, det er kunn nett i resepsjonen og den er kunn åpen mellom 8 og når eierne føler for å stenge, som regel mellom halv 9 og 10 en gang, men vi er aldri helt sikre på det. Så hvis noen av disse brevene kommer litt forsinka så er det derfor.

Regattadag 2

Regattadag2 begynte litt tidligere enn dag 1, med frokost klokken 8 og briefing ferdig skiftet og rigget klokken 9. Alt dette var selvfølgelig helt forgjeves og vi endte opp med å vente på land i noen timer før vinden kom. Halv 3 gikk endelig første starten i flotte 5 m/s.

Vi fikk to regattaer og de norske hevdet seg bra. Emil klinka til med en sterk førstekryss i andre regatta og var først på kryssmerket, etterfulgt av Lars Johan på nummer 2!

Ellers har det gått i sort flagg i alle startene og startbåten har vært meget ivrige etter å ta de som var over. Sindre gikk i mål som ca nummer 25 i den første ragattaen, men fikk en 15 plass på lista, altså 10 stykker på blackflag. Dette er til stor kontrast til det vi er vant med fra Norge når vanligvis 1-2 blir tatt i ett felt på ca samme størrelse. Mye av grunnen til at arrangøren klarer å ta så mange er nok at le startmerke er en RIB med 3 stykker som skriver flittig ned hvert nummer de ser over linja.

Blant de norske ligger fortatt Lars Johan best an. Med en 2. plass og en 1. plass ligger han på en foreløpig 1. plass! Dette er meget imponerende.

Alle gleder seg tin morgendagen som er meld med ca samme forhold.

Hilsen

Peder, Emil, Martin og Sindre