Kristoffer sølv og Lars Johan 4. plass i KielerWoche 2014

Publiseringsdato: 04.jul.2014 09:05:13

he i Europajolle. Kristoffer tok sølv etter å ha vunnet 3 av fem race og Gustav Wantzin gikk opp på bronseplass. Lars Johan ble tilslutt 4, Kristine 18, Henrik 20, Sander 21, Håvard 22, Jacob 24 og Nora 29. En flott norsk gjeng hvor de fleste nok ikke var helt fornøyd med været, men alt i alt ble det en flott norsk KielerWoche 2014. Nora og Lars Johan pakket for å dra videre til VM i Finnjolle før VM i E-jolle, mens de andre norske dro rett på ferga for å lade opp hjemme til Nordisk, VM og EM utover sommeren.

For første gang på mange år kolliderte ikke KielerWoche med Stor-NM, og det var derfor en god mulighet for å bruke denne regattaen som trening før sommerens mesterskap. Fra Norge stilte det 8 seilere i feltet med 55 stykker totalt. Det var Henrik Andersen, Sander Raggan, Kristine Gustavsen, Kristoffer Rosmo, Lars Johan Brodtkorb, Nora Brodtkorb, Jacob Lepperød og Håvard Aker. De beste seilerne fra Norge, Tyskland, Danmark, Sverige og Spania skulle dermed måle krefter for første gang i sesongen.

De norske seilerne viste fra første start at de er til å regne med uansett vind og vær og blandet seg i øvre del av feltet. Første seiledag ble en skikkelig lettvindsdag med veldig mye skift. Lars Johan og Kristoffer var de som markerte seg helt øverst i feltet. Lars Johan hadde gode starter og holdt toppsjiktet begge de første racene. I det første endte han på en 6. og i det andre på en 3. plass. Kristoffer så fra land til å komme litt dårligere ut fra start, men i vindforholdene i Kiel denne dagen bare kom han høyere og høyere i feltet for hver leg han seilte uansett hvor han lå fra starten. Kristoffer seilte inn til to strålende førsteplasser, og var uslåelig. Gjennom begge racene for øvrig var det veldig mye norske seil å se rundt 10-20 plassene. Det ble ikke startet noe race tre pga et tordenvær som kom inn over området. Etter dagens to race lå Kristoffer på en klar førsteplass med 2 poeng foran Anna Munch fra Danmark med 5 poeng og Lars Johan på tredje med 9 poeng. Det betød at Kristoffer seilte dag to med gul ledertrøye og Lars Johan med rosa bronsetrøye. Kristine startet dagen med en 24 plass og avsluttet med en 9 plass. Det gjorde at hun lå topp 10 etter første dag.

Dag 2 av KielerWoche var en ufrivillig hviledag. Det kom ikke noe vind på de ytre banene, og det regnet lett innimellom.

Dag 3 var litt mer lovende fra morgenen av. Planen til arrangørene var at de skulle avvikle to race før kl. 14.00. Sende seilerne på land i påvente av et 2-3 timers langt tordenvær skulle passere og så ta to race igjen på ettermiddagen. Det ble med et forsøk på et race. Halvveis ble det annullering av racet etter at all vinden forsvant. Tordenværet slo inn over Kiel allerede kl. 12 og seilerne ble sittende på land å vente på bedre tider som ikke kom. Klokken 15.30 ble det avholdt et rormannsmøte der vi fikk beskjed om å holde oss seilklare til kl. 20.00 på kvelden. Litt etter kl. 18.00 ga arrangørene opp mer seiling.

Dag 4 startet bra med hele 4 m/s, men den var raskt dalende. Det ble en spennende dag i forhold til fordelingen av de øverste plassene. Før første start var rekkefølgen slik: Kristoffer 2p, Anna M 5p, Lars Johan 9p, Anna L 11p, Janika 11p, Gustav 12p og Sverre 16p.

I første race kom Lars Johan 5, Håvard 6, Sander 9, Kristine 10 og Kristoffer 13 til første kryss. Det høres jo ut som en bra norsk start, men konkurrentene til pallen lå alle foran de norske. Kristoffer kom til sløremerket ca 16 og hadde litt å seile opp. I mål kom Anna Munch først og tok over ledelsen. Kristoffer endte på 6 i mål og gikk til 2 plass. Anna L ble 2 og Lars Johan 4 noe som gjorde at disse lå likt på poeng. Sander fulgte med en 9. plass, Håvard på en 10. og Kristine på en 11. plass.

Dagens andre race startet i en vind på 2-3 m/s, og det så veldig bra ut for de norske når Kristoffer kom til første kryss som nummer 2, Lars Johan som 5, Sander 10, Kristine 13 og Henrik 15. Tyskerne som kjempet om pallplass lå topp fem, mens alle danskene lå fra 10 og bakover. Det ble nok et spennende race hvor Kristoffer seilte suverent og gikk seirende i mål. Han tok tilbake førsteplassen med 5 poeng til Anna M. Lars Johan klarte å holde Anna L bak seg og holdt 3 plassen med 2 poeng til Anna L før et evt neste race. Henrik gikk i mål på 16 plass og Kristine på 17 plass. De øvrige norske kom lengre ned på listen og var nok ikke helt fornøyde med KielerWoche så langt.

Det skulle bli en skikkelig triller på siste regattaen. Dersom arrangørene klarte å gjennomføre et 5 race ville det bli en stryk på listene også. Starten på 5 racet gikk godt for alle de norske og det så veldig bra ut et stykke oppover på kryssen før hele høyresiden nesten suste fra resten av feltet. På sløremerket var Jacob beste norske på ca. 22. fulgt av Kristoffer på 25. plass og Nora på 27. Kristine rundet 30, Anna L 33 og Lars Johan 40. I motsatt side av feltet var Sverre 1, Anna M 2 og Gustav 9. Dette så litt skummelt ut. Kristoffer kom seg seilende opp til 21. plass i mål, Lars Johan ble til slutt 27 i racet mens Anna Munch vant 5. og siste race av årets KielerWoche. For de fleste norske ble dermed siste race også regattaens stryk.

Anna Munch ble etter fem spennende race første kvinnelige vinner av KielerWoc