Knall start av Lars Johan - 1, 1, 1

Publiseringsdato: 20.jul.2014 20:54:40

Første dag av VM er over og Lars Johan startet suverent med å vinne alle dagens race. Like suveren på andre plass i herreklassen var Oscar Bengtson med tre andre plasser. I dameklassen vant Anna Livbjerg alle tre racene mens Nora ligger som beste norske på 7 plass med serien 14, 5 og 8.

Det var en positiv og klar gjeng som møtte på briefing klokken 11.00 i dag. Det var lett overskyet og det var godt med vind. Vi har to VM debutanter i troppen, Sondre og Aleksandra, så det er ekstra spennende for dem. Seilerne gikk på vannet klokken 12+ siden første start var satt til kl. 13. Arrangørene meldte på trenermøtet i dag at de satset på å ta tre race dersom det var god vind. Det er utsikter for dager uten vind/lite vind fremover så da vil de være litt i forkant for ikke å få for få race tilslutt. Rett før start kom det en skikkelig regnbyge over land, men ute på sjøen kom det mindre. Der blåste det nok til at man ble våt av bølgesprut i steden.

Første start gikk uten problemer for både gutter og jenter på BluePeter. Guttene startet først. Det lønte seg å starte i le, og i starten var det best å gå på venstre siden, men på slutten av første kryss kom det et høyreskift. Lars Johan rundet som nummer 1 og Henrik kom som nummer 19 til første kryss. Martin rundet rundt 30+ et sted, mens Håvard var 54, Kristoffer 56 og Sondre 61. Alle disse gikk på høyresiden hele veien mens Lars Johan og Henrik kom fra venstre. Til andre kryss ledet Lars Johan med nesten 2 min og Henrik hadde klatret til 16. plass og gikk i mål som 15. Håvard hadde en fin klatreetappe til 34 plass og gikk i mål på 28 plass. Martin gikk i mål på 55 plass, mens Kristoffer og Sondre holdt omtrent samme plassering som på førstekryss til mål. Jentene hadde andre start og det var Nora som kom først av de norske. Hun rundet første kryss som nummer 7. Hun mistet noen plasser på begge lensene og gikk i mål som nummer 14. Aleksandra og Kristine hadde en litt dårligere start og rundet mellom 40 og 50, men begge klatret ca 10 plasser på racet og Aleksandra gikk i mål på 38 plass og Kristine på 41. plass.

Andre race startet med en generell tilbakekalling for guttefeltet på U-flagg. Andre forsøk gikk bra og det så ikke så aller værst ut ut fra start. Til førstekryss kom Lars Johan som nummer 3, men vi måtte dessverre vente lenge på neste norske seiler. Henrik og Martin rundet uten å bli telt rundt 40 et sted mens Håvard rundet 32, Kristoffer ca 62 og Sondre 64. Lars Johan lenset godt og var nesten forbi Oscar halvveis på lensen, men han måtte vike for en ferge og rundet som nummer 2 på gaten. På andre kryss var Lars Johan først og ledet til mål. Håvard klatret opp til 24 i feltet mens Martin fulgte på 38. plass. Henrik gikk i mål på 39., Kristoffer på 51. og Sondre på 62. plass. Mens gutta lenset ned på ytterloopen dreide vinden så mye at det ble lagt et erstatningsmerke for andre kryssmerket. Dette bød ikke på ekstra utfordringer siden det ble varslet på gaten. De norske jentene fikk en fin start og gikk godt oppover. Nora rundet første kryss som nummer 3, Aleksandra ca 23. og Kristine som nummer 39. Nora og Aleksandra tapte noen plasser underveis i løpet. Nora gikk i mål på 5 plass etter å ha blitt forbiseilt av bla. Ascension Roca De Togeres fra Spania som tok sølv i fjor. Aleksandra gikk i mål på 37. plass. Kristine tok noen plasser underveis og gikk i mål på 35. plass.

Det drøyde litt før tredje starten kom igang, og når det var 4 minutter til start for guttene kom AP opp. Grunnen var at le-båten som var startmerke mistet ankerfestet. Andre forsøk ble generell tilbakekalling, mens tredje forsøk gikk avgårde med Lars Johan og Håvard godt oppe. Banen var nå dratt enda lengre fra land så vi hadde problemer med å følge rundingene fra land når seilerne kom tett. Lars Johan rundet alene først så han var det lett å se. De øvrige lå fra 20+ ned til 60, men vi klarte ikke skille dem fra hverandre på land. For guttene får vi støtte oss på målgangslistene. De er som følger: Lars Johan 1, Håvard 28, Henrik 35, Martin 36, Kristoffer 56 og Sondre 68. Jentene så vi også bare ordentlig på første kryss. Nora rundet igjen som nummer 3, men ble som på de andre lensene tatt igjen av 3-5 båter. Hun gikk i mål som nummer 8. Kristine rundet første kryss som 42 og gikk i mål som 34. Aleksandra rundet ca 46 på kryssen, men kom aldri til gaten. Hun fikk bommen i hodet og fikk så vondt at hun valgte å seile inn.

På land etter tre race var det mange veldig slitne seilere. Det var tøffe forhold i nesten 6 timer for de som kom sist inn. Jon Aksel fikk problemer med girvaieren i siste racet, og båten gikk bare på laveste turtall. Han kom seg ikke ned til målområdet i siste racet og gikk inn etter at jentene hadde rundet på toppen. Nå er RiBen fikset og alt skal være klart til i morgen. På land var det briefing for en svært sliten gjeng, de orket nesten ikke spise frukt engang. Det skal bli deilig å legge seg i kveld. Men det venter dessverre en ganske vindfull dag i morgen også, så det blir nok tøft da og. En god ting er at starttidspunktet i morgen er 14, så da er det ikke briefing før 12 og en rolig morgen.

Sammenlagt etter dag 1:

1. Lars Johan Brodtkorb NOR (3p)

2. Oscar Bengtson SWE (6p)

3. Sylvain Notonier FRA (17p)

22. Håvard Aker NOR (77p)

35. Henrik Andersen NOR (99p)

48. Martin Johan Janssen NOR (129p)

54. Kristoffer Rosmo NOR (161p)

68. Sondre Butler Wang NOR (197p)

Totalt 73 seilere

1. Anna Livbjerg DEN (3p)

2. Ascension Roca De Togeres ESP (10p)

3. Mathilde Geron FRA (11p)

7. Nora Brodtkorb NOR (27p)

35. Kristine Gustavsen NOR (110p)

44. Aleksendra Gulbrandsen NOR (137p)

Totalt 61 seilere

Se fullstendig resultatliste her