Er det deilig å være norsk i Danmark?

Publiseringsdato: 31.jul.2013 19:03:57

Ja, vi har det bra – men “hadde det trengt å blåse så mye?” tror vi er konklusjonen etter dagens race. Lars Johan seiler stabilt i toppen og ligger fortsatt på 2. plass sammenlagt etter en andre plass og en seier i blå gruppe. Mathias Livbjerg fra Danmark er en utfordring i rosa gruppe og har vunnet 4 av 4 race til nå, og leder dermed sammenlagt. Henrik B fikk gult flagg 3 min etter start i race 2 og startet sist etter å ha tatt 720. Han seilte seg fantastisk opp og gikk i mål på 10 plass. Sammenlagt har han falt til 10. plass etter en sjette og tiende på vannet. Håvard A har også seilt veldig bra i dag og etter en syvende og femte plass på vannet er han nå oppe på 12. plass sammenlagt. De tre første norske har alle vært i blå gruppe i dag.

Dagens klatretrøye går til Henrik A som uten tekniske problemer har klatret fra 60. til 43. plass sammenlagt. På vannet i dag seilte han inn til en tjuefjerde og trettende plass i rosa gruppe. Han er dermed best av gutta som skal kvalifisere seg og ligger 17 av de ukvalifiserte. (uoffisielt – det er fort gjort å misse noen når man teller seg nedover lista) Martin J har omtrent samme plasseringer som i går – 21 og 26 – men går litt ned på listen etter at alle har fått strøket sitt dårligste race. Martin J ligger 45 av alle og 19 av de som kjemper om en plass i VM. Martin V har seilt bedre i de utfordrende forholdene i dag enn han gjorde i går. Midt i første race i dag kom det et forferdelig uvær med mye vind og så kraftig regn at det føltes som hagel. Martin syntes det var rå kult med den brå skiftingen i vær og seilte også fra mange seilere når vinden kom. Resultatmessig fikk han 22 og 19 som tellende på banen, men til tross for bedre resultater falt han ned en plass sammenlagt og ligger 23 av de ukvalifiserte som er en plass utenfor. Men det er tett – nå blir det ikke flere stryk i OW og Martin er bare ett poeng bak 22 plassen og tre poeng bak 21 plassen så her er ingenting avgjort. Christian har hatt en litt dårligere dag på vannet, men ikke mye. Tjueåtte og tjuesyv i racene gjorde at han falt til 52. plass sammenlagt og 25. av de ukvalifiserte. Kristoffer, som alltid er i godt humør uansett, har seilt inn til to 36. plasser på banen og har havnet på 36. plass av de ukvalifiserte. I race to var han oppe halvveis og rundet noen og tjue, men falt dessverre litt tilbake mot mål. Det skal blåse mindre i morgen, men han ligger nå ca. 40 poeng unna kvalifiseringsplass og bør nok håpe på lite vind også på fredag for å kunne seile seg inn blant de topp 22 som går til VM.

Victoria seiler bare bedre og bedre og fikk i dag 35 og 33 på banen, merkelig nok falt hun også sammenlagt etter bedre resultater, men hun er fortsatt 3 av de ukvalifiserte jentene. Jenny har også to bedre resultater i dag enn i går, men tar ikke ut alt i racene siden hun er forhåndskvalifisert. Hun fikk 34 og 40 som resultater på banen i dag og ligger nå 83 sammenlagt. Kristine ønsker seg nok også litt mindre vind de neste to dagene, men hun seiler jevnt i de tøffe vindene. I dag ble det 40 og 41 på banen noe som gjør at hun nå er nr. 7 av de ukvalifiserte jentene, men heller ikke her er noen ting avgjort. Kristine er 1 poeng bak 6. plassen og 12 poeng bak 5. plassen så det er fullt mulig å seile seg opp på to dager med mindre vind. Nora har fortsatt holdt sengen i dag også, og Hanna og Katrine har tatt fri i dag og. I morgen satser alle tre på å seile.

Dag Rosmo sto for deilig fruktfat til seilerne og hjelpere etter dagens dyst. Pål og Dag har også vært sikringsbåt på vannet i dag noe som nok var veldig bra. I følge Jørgen var det flere ganger det var skummelt med alle som hadde kullseilt inne i banen. Vi ser frem til en dag i morgen med lettere vinder. Bilder fra arrangøren finnes her https://www.facebook.com/Sejlerlinsen/photos_albums

Link tilresultater her fra dag 2