Klar ledelse til Lars Johan etter dag 2

Publiseringsdato: 21.jul.2014 19:41:43

Lars Johan leder gutteklassen suverent med fire poeng etter fem race. Anna Livbjerg leder jenteklassen med samme poengsum. Henrik Andersen har hatt en flott dag på vannet i dag og har klatret til 14 plass sammenlagt etter å ha fått 16. og 11. plass i dag. Håvard har også klatret på listen til 20 plass etter å ha seilt inn til 21. og 16. plass i den tøffe vinden i dag. Nora Brodtkorb er fortsatt beste norske jente nå på 9. plass etter å ha fått OCS og 9. plass i dag.

Strålende sol og bra med vind når seilerne møtte til briefing klokken 12. Start var satt til 14 i dag så det ble en rolig morgen for både seilere og foreldre. De første seilerne gikk på vannet allerede klokken 12.30, mens de siste gikk ut 13.15. Det blåste såpass mye at ikke alle ønsket å ligge ute i vinden for lenge og vente.

I dag er det jentene som skal starte først hele dagen. Klokken 14 ble det gjort klar til start med flagget for fri pumping oppe. Rett etterpå startet jentenes prosedyre på Blue Peter. Det ble en grei start, men Finskeflagget kom opp og gikk ikke ned så noen er tatt i tjuvstart i det racet. Kristine fikk ikke en førsterekkestart, men Nora og Aleksanda kom litt bedre ut. På første kryss ledet Mathilda (FRA) foran Anna L (DEN), Vilma (SWE), Kristine (DEN) og Ascension (ESP). Det er de samme som var med å kjempet helt i toppen i forrige VM, og som ligger topp fem etter første dag av årets VM. Nora rundet ca som nummer 17 mens de andre jentene kom litt lengre bak. På gaten var det de samme i ledelsen men avstandene hadde økt ganske mye. Nora rundet ca 19-20 mens Kristine rundet 38 og Aleksandra 39. Rundt den siste loopen gikk Nora mot mål som nummer 19, Aleksandra som 36 og Kristine som 40. Men når målgangslistene kom opp ble det bedre for Aleksandra og Kristine som ble henholdsvis nummer 33 og 37. Nora var en av de tre som ble tatt i tjuvstart og fikk OCS i racet. Hun angret litt på at hun ikke hadde gått tilbake etter at hun ble presset over linjen, men det var vanskelig å komme fri for å gå tilbake.

I guttefeltet var det en tent gjeng på start. Alle var klare for å prøve å få en bedre dag på vannet enn i går. Det er lenge igjen av mesterskapet så det er alle muligheter til å forbedre seg på listene fortsatt. På første startforsøk var hele feltet over og det ble generell tilbakekalling. Andre forsøk kom bra avgårde og opp mot første kryss var det flere norske som så ut til å ligge godt an. Lars Johan rundet først med Håvard på 24. Henrik på 25, Martin rundt 30+, Kristoffer 64 og Sondre 65. Det var ca. 8-10 m/s på baneområdet gjennom første racet. Til gaten har Lars Johan økt ledelsen i guttefeltet og Håvard og Henrik har klatret til henholdsvis 19. og 20. plass. Martin rundet 35 mens Kristoffer og Sondre holdt omtrent samme plassering. Inn mot mål tok Henrik noen flere båter og fikk 16. plass i mål. Håvard fikk 21. plass som tellende i mål.

Når jentene gikk i mål var det satt opp AP pga vinddreininger på banen. De måtte dermed vente til guttene var rundt merkene slik at disse kunne flyttes. Det er planlagt to race i dag så når banen er lagt blir det ikke så lenge på sjøen i dag som i går.

Jentenes startprosedyre kom i gang 15.40 det var stor underbue når det var ett minutt igjen og det var bare Aleksandra som var oppe og seilte på linja. Plutselig kom hele feltet opp så det ble dessverre generell for Kristine var høyt oppe. Andre startforsøk gikk avgårde på BlackFlag med Nora og Kristine godt med i feltet. Aleksandra gjemte seg på linja og rundt merket så det var bare Kristine vi så på førstekryss. Hun rundet som nummer 39. Første gang vi klarte å fange alle jentene gjennom kikkerten var på 1. gate-rundingen. Der kom Nora som nummer 12, Aleksandra 32 og Kristine rundet som 37. I siste race blåste det kraftig og bølgene var store. Vinden var iallefall oppi 9-10 m/s. Rundt siste gate hadde Nora seilt seg opp til 10 etter å ha tatt noen båter på kryssen. Aleksandra rundt 34 og Kristine 36. Det var nok deilig å komme i mål og se at det var tid for å gå på land for dagen.

Guttene fikk også generell i første startforsøk på andre race etter at nesten hele feltet var over 30 sekunder før start. Andre startforsøk på U-flagg gikk greit avgårde og alle så ut til å ha fått en bra start med unntak av Lars Johan og muligens Sondre. Det var moro å følge feltet oppover på kryssen fordi det var mye norske seil å se høyere oppe enn det har vært tidligere. Og det ble også bedre til første kryss i dette racet en de foregående. Lars Johan rundet som 7, Henrik ca. 15, Håvard 17, Martin 41, Kristoffer 62 og Sondre 68. Gutta i baktroppen slet litt med vinden og bølgene i dag som var betydelig større enn i går. Kristoffer var også rundt noen ganger på lensene og det tar på. Men ingen norske var sist i feltet i dag J. Det ble en god lens for de fire første gutta. Lars Johan rundet gaten som 1, Henrik 13, Håvard 16 og Martin 35. Lars Johan økte ledelsen til andre kryss og Henrik seilte seg opp enda to plasser til 11 mens Håvard klatret til 13. Martin tapte litt og rundet 43 mens Kristoffer rundet tredje sist og Sondre nest sist. På dette tidspunktet hadde flere av seilerne i guttefeltet gått inn så i mål ble Kristoffer 58 og Sondre 61. I mål ble det seier nummer fem på Lars Johan, Henrik fikk en super 11. plass og Håvard fikk sin beste plassering så langt med en 16. plass. Martin ble dessverre tatt i tjuvstart og måtte stryke dagens siste race.

Her er kommentarer fra noen av seilerne på land: «Ekstremt mye vind og store krappe bølger», Aleksandra. «Fortsatt 35 grader, strålende sol og mye vind J», Kristine. «I dag var det for mye vind», Lars Johan. «I dag var det veldig tungt – det blåste mye», Henrik. «Det var deilig å komme inn….», Håvard «…det beste med dagen», Martin. «I dag er jeg og sliten i lårene, og jeg har bare seilt i 10 min», Jon Aksel (lånte båten til Kristoffer på vei inn).

I morgen venter endelig en roligere dag om vi skal tro værmeldingen. Starten er satt til klokken 14.00 og i det tidsrommet er det meldt fra 3-7 m/s og fortsatt strålende sol.

Resultater etter 5 race:

1 Lars Johan Brodtkorb NOR (4p)

2 Oscar Bengtson SWE (14p)

3 Valerian Lebrun FRA (15p)

14 Henrik Andersen NOR (77p)

20 Håvard Aker NOR (86p)

49 Martin Johan Janssen NOR (172p)

60 Kristoffer Rosmo NOR (219p)

62 Sondre Butler Wang NOR (252p)

1 Anna Livbjerg DEN (4p)

2 Kristine Mauritzen DEN (11p)

3 Mathilde Geron FRA (12p)

9 Nora Brodtkorb NOR (36p)

37 Aleksandra Gulbrandsen NOR (141p)

38 Kristine Gustavsen NOR (141p)

Fullstendig resultatlister jenter og gutter.

Morgenbriefing dag 2 av VM.

Les mer i Tønsberg blad her

Følg vm på

hjemmesiden til VM

facebook

Følg løpet live på Facebook: www.facebook.com/SRRochelaises

Eller på Twitter: https://twitter.com/SRRochelaises