Årets familieferie

Publiseringsdato: 20.jul.2012 17:52:16

Da planleggingen av open week med trener og VM startet håpet vi å lage et tilbud som mange familier ville bli med på. For oss som er her har det så langt vært supert å kombinere seiling og ferie.

”A divine space – The Empordà genius Salvador Dali’s imaginative palette is full of rich and varied colours. They reflect the diversity and welth of Girona’s territory and people, history, heritage and festivals. The Costa Brava is defined by the dark greens of pines caressing the deep blue waves beneath the warm sun, and the Pirineu de Girona by softer shades of green that combine with the golden sun and never-ending blue skies.”

L’Escala hvor vi befinner oss er opprinnelig en liten fiskehavn med røtter tilbake til 1500-tallet. Byen har vokst opp rundt havet og de mulighetene havet gir. Dette er noe alle her er stolte av og som gikk igjen i alle taler på åpningsseremonien. L’Escala ligger sentralt til for å dra på utflukter i Costa Brava området. Flere familier har vært i Girona, Barcelona og Figueres. Alle stedene pluss/minus 1 time unna.

Overnattings stedene for oss som er her er litt forskjellig. De aller fleste har leid leilighet, men noen bor på hotell og andre i telt. Vi har lokalisert oss rundt seilforeningen eller i/ved gamlebyen. Gjennom hele byen går det et tog som kan frakte deg fra den ene delen av byen til den andre for 2 euro. Det er også mulig å gå langs vannet og Riells stranden mellom gamlebyen og seilforeningen. Det tar ca 20-30 min avhengig av tempo og bagasjemengde. Mange har med sykler eller leier sykkel og da går det fort og effektivt å komme seg rundt i byen.

Neste år er VM i Sønderborg og EM i Brest. Begge steder fantastiske utgangspunkter og familieferier med utflukter for store og små. Vi håper å se enda flere under open week i Sønderborg. Invitasjon og opplegg kommer så fort datoene er satt for arrangementene og litt undersøkelser er unnagjort God sommer videre!