Lars Johan vant Kielerwoche

Publiseringsdato: 16.jul.2013 21:51:20

Lars Johan seilte strålende i årets Kieler Woche og vant med 10 poeng på 10 race. Han slo dermed danskene Mathias Ljvbjerg og Søren Johnsen klart med henholdsvis 19 og 27 poeng. Ikke siden 2000 har en norsk ejolleseiler vunent Kielerwoche.

67 seilere fra åtte nasjoner deltok i årets Kieler Woche for Europajoller. Fra Norge deltok Kristoffer Rosmo, Håvard Aker og Lars Johan Brodtkorb. Kieler Woche er et digert arrangement med 17 jolleklasser den uken det var de internationale klassene som seilte. I tillegg var det 12 offshore klasser. Uken før var det de olympiske klassene som konkurrerte, og av dem er det 9 stykker.

Europajollene var heldige og seilte på den banen som var nærmest land, det ble derfor ikke så langt å seile ut til banen fra havnen, og det var mulig for supportere å følge seilingen fra land med kikkert.

Det var godt med vind alle de fire dagene seilingen pågikk. Vindstyrken lå mellom 5-9 m/s alle dagene, og det var bare i et race det ikke var fri pumping. Forholdene på banen var ellers preget av mye skift. To av dagene var det ganske mye skvalpesjø, i følge Søren Johnsen, ganske like forhold som seilerne kan forvente i VM.

Kristoffer seilte godt, men det var litt mer vind enn han liker, og etter første dag kommenterte han at det ikke gikk så bra fordi han ikke fikk med seg alle skiftene. Kristoffer endte til slutt på en 43. plass og har fått med seg mye bra trening før Open Week og forhåpentligvis VM deltakelse i Sønderborg. Håvard Aker var ikke selv helt fornøyd med prestasjonene på banen, men han endte tilslutt på en flott 15. plass og vet selv hva han må jobbe med for å gjøre det enda bedre i årets mesterskap. Lars Johan Brodtkorb koste seg med utfordringene på banen og syntes treningen i vanskelige forhold var veldig verdifull. Det var også en utfordring å seile mot dansker som gikk utrolig høyt og ”seilte fra” han på kryssen. Lars Johan anbefaler alle å få med seg en regatta i Kiel spesielt fordi det var mange skift som kom med jevne mellomrom og var gode å trene på.

Kieler Woche er ikke bare et arrangement på sjøen. Det skjer også noe på land hele tiden med konserter, utstillinger og salgsboder. Kieler Woche hadde også en TV-bane hver dag som de sendte live fra. Sendingene kunne følges på nettet, på storskjerm ute eller i et eget TV-hus hvor man også kunne følge utvalgte baner på tracking. E-jollene fikk tracking på sin bane dag 3. Denne ligger ute på nettet for spesielt interesserte. http://livecenter.kieler-woche.de/results-analytics/

29’er banen hadde tracking hver dag og ble også filmet mye på TV. Norge hadde 3 båter med på 29’er banen. Ragna og Maja Agerup ble beste norske på en 14. plass, mens Tomas og Mads Mathiesen ble 24 og Vår Osborg og Eric Collett ble 77 av totalt 102 båter i klassen

Den norske E-jolle gjengen bodde sammen på campingen som lå rett ved siden av havna. Det er et eget område som settes av til camping for seilerne hvert år. Det er bare å komme, betale litt ved ankomst og finne seg en plass. Å finne seg en plass var lettere sagt enn gjort – det var tett i tett med bobiler, telt og combibiler over alt. Vi klarte til slutt å finne et rolig hjørne sammen og hadde fine dager der. Det eneste vi stort sett alle har noe å utsette på i forhold til oppholdet i Kiel var været. Regn, regn og atter regn satte sitt preg på teltlivet og seiltøyet som ikke akkurat tørket av seg selv. Men vi anbefaler oppholdet så sterkt at man bør vurdere å flytte NM slik at alle norske kan være med neste gang.