Gull til Jacob Lepperød i Nordisk, sølv til Laila i jenteklassen

Publiseringsdato: 25.jul.2014 07:34:22

Etter rolige dager i Horten med deilig badeferie og sommerkos stakk vinden innom en liten tur den siste dagen og det ble gjennomført nok race i alle klasser til at det ble et gyldig mesterskap. Europajollene fikk siste dag to gjennomførte race samt et tredje som ble påbegynt men annullert. 6 jenter og 24 gutter har brukt deilige sommerdager i Horten i Europajollen. Totalt ble det dermed gjennomført 5 race med en strykning.

På toppen som nordisk mester i Europajolle sto da Jacob Lepperød fra Tønsberg med 9 poeng. Sander Raggan ble til slutt 4 sammenlagt etter racene siste dag. Det var bare to poeng fra 2. til 4. plass så det var tett i toppen mellom Joel og Calle fra Sverige og Sander. Samuel Dalen Selås seilte seg opp siste dagen etter en 3. plass i første race og endte på 10. plass sammenlagt. Erlend Nøss Rustakaas fikk en flott 8. plass siste dagen i første race. Det gjorde at han gikk litt opp på listene, og det er alltid deilig å slutte med en god dag. Emil Book Bratbak (16), Jacob Undrum (18), Edvard Liodden (21) og Kristian Vale (30) var også med på i Horten. Jacob og Edvard fikk hver sin topp ti plassering gjennom mesterskapet. De øvrige seilte inn til plasseringer fra 11 - 30. Sammenlagt plasseringene deres står i parentesen.

Laila Vevstad startet og sluttet JNoM med 3. plass i Horten og endte på 13. plass av alle. Hun ble nest beste jente og reiste dermed hjem fra Horten som sølvmedaljevinner i klasse. Vinner i jenteklassen ble Caroline Pettersson fra Sverige. Laila var eneste norske jente i JNoM i år.

Nå er det nok en litt sliten gjeng som er på vei hjem fra Horten etter at seilerne startet dagen i går med briefing kl 05.00. Kajak bildet er Samuel på vei til briefing klokken 04.45. Første start var satt til kl. 06.00, men det ble ikke noe seiling før etter kl 10, men da sov de i alle fall ikke bort dagen ;-)

Takket være deling på sosiale medier har vi fått lastet ned noen bilder fra Horten. Bidragsytere er fam Selås, Vevstad og Mortensen fra Arendal. I tillegg har vi fått noen bilder fra Leder i Horten seilforening Jo Laaveg.