Vellykket breddesamling i Horten

Publiseringsdato: 30.aug.2011 19:40:30

Deltakerne på årets breddesamling. Foto PA Brodtkorb

Fredag ettermiddag ankom 42 forventningsfulle seilere Rørestrand med treningsiver i blikket. Målet for helgen var Norsk Europajolleklubbs (NEKs) årlige breddesamling, også i år arrangert i Horten Seilforening. Hele 17 forskjellige seilforeninger fra Øst-, Sør- og Vest- landet var representert på samlingen. Seilerne ble innkvartert på campinghytter 100 meter fra seilerhuset med kyststien som nærmeste nabo.

Europajolleseilere på alle nivåer møtes på denne samlingen for å lære av hverandre og bli bedre kjent. Breddesamlingen er ikke bare tenkt å øke det seiltekniske nivået, men er også fundert på den gode erfaringen NEK har fra tidligere år med å blande erfarne og ferske e-jolle seilere både treningsmessig og sosialt. For mange var denne helgen den første organiserte treningen med europajollen. Omtrent halvparten av seilerne har begynt med e-jolle i løpet av sommeren.

Jannicke rydder opp. Foto PA. Brodtkorb

Været bød på utfordringer for alle begge dager. Mye bølger og vind opp i 12 m/s gjorde at det var mye å lære uansett hvilket nivå man var på. Et av fokus områdene for helgen var kreativitet og ”fun” med seiling. ”Uansett båtklasse eller nivå er det aller viktigste å trives og ha det gøy med seiling” sa Jannicke Stålstrøm som sammen med Håkon Vestby, Ina B. Kullmann og Frederik Sohlman utgjorde et flott trenerteam i helgen. Trenerne hadde et variert opplegg både til lands og til vanns. Nye spennende øvelser, videofilming på vannet og lærerike gjennomganger på land kom ut av trenersamarbeidet. Alle fikk derfor gode innspill til seilingen sin.

Spektakulær kullseiling av Ulrik Backe. Foto: PA. Brodtkorb

Det ble gjennomført både samlede økter for erfaringsoverføring og egne økter med fokus på spesielle teknikker. Seilerne hadde to økter på tre timer hver dag. I tillegg var det morgenjogg på kyststien og styrkeøvelser før frokost. For mange var den tyngste, men også den morsomste økten søndag formiddag hvor de seilte rundt Bastøya. Lense etappen langs hele østsiden av Bastøya på tur hjem var et høydepunkt for mange. Noen av seilerne var så slitne at de sovnet før de kom til E18 på vei hjem fra samlingen.

Fredag kveld var det grilling med hjemmelagde kaker til dessert som noen av seilerne hadde med. Det var oppholdsvær under hele middagen til tross for skybrudd både før og etter. Etter middag trakk seilerne inn på hyttene hvor de koste seg utover kvelden. I Horten er det gangavstand til bowling. Dit dro vi lørdag etter en deilig koldtbord middag. Det ble en bra kveld for alle. Etter at alle hadde spilt bowling en time trakk noen til hyttene mens andre tok en runde i LaserWorld. Ikke alle kom seg tidlig i seng, men nesten alle (bare få unntak) stilte motiverte til morgenjogg med styrkeøvelser kl 07.30. Tilbakemeldingene på årets breddesamling er entydige; seilerne er superfornøyde og kan oppsummeres slik: ”Masse trening, passe avslappende, kult….”

Bilder fra årets breddesamling. Foto Y og PA Brodtkorb

Årets breddesamling viser at stadig flere velger e-jollen som førstevalg etter optimistjollen. Det sosiale og sportslige miljøet på samlingen i Horten var veldig godt og vi regner med at enda flere vil komme til neste breddesamling. Takk til alle som bidro til at samlingen ble så vellykket.

Ylva og Per Andreas

Les mer i seilas

Kos dere med filmer (kommentert av Håkon Vestby) fra samlingen her:

Enjoy!