Lars Johan imponerer igjen

Publiseringsdato: 24.jul.2014 23:22:51

Fjerde seiledag i VM var vi klare for lettvindsseilaser. Første start ble utsatt til klokken 14.00 for å vente på mer vind her i La Rochelle. Det blåste ca 2-3 m/s på morgenen under briefingen, men det tok seg jevnt oppover mot start. På første start blåste det 4-5 m/s. Det har vist seg disse VM dagene at det kommer en ganske kraftig solgangsbris utover ettermiddagen. Når andre race startet kl 16 var vi oppe i 6-8 m/s men det var veldig varierende gjennom racet. En ting var i alle fall sikkert - dette sluttet ikke som en lettvindsdag. Når seilerne gikk inn klokka seks blåste det nærmere 10 m/s i havneområdet.

Seilerdag har gitt endel skifter i toppen av sammenlagtlisten for gutter, med unntak av Lars Johan som leder suverent og Oscar Bengtson som fortsatt holder andre plassen. Lars Johan seilte i dagens to race inn til 3. og 1. plass, men fikk stryke tredjeplassen og står nå med 7 poeng på toppen. Oscar er 24 poeng bak og står med 31 poeng som tellende. Pau Schilt fra Spania klatret i dag opp på tredje. Fra andre plassen til syvende plassen skiller det nå bare femten poeng, så pallplassene er på ingen måte delt ut enda. I jenteklassen klarte Anna Livbjerg å seile seg opp til 1. i begge racene og har nå seksten poengsmargin til andreplassen. Fra Mathilde på 2. til Vilma på 5. er det bare ni poeng så også her er det ganske åpent med fire race igjen.

Blant de andre Norske imponerer fortsatt Nora med jevn seiling i toppen på jentesiden. Hun seilte inn til 12. og 7. plass i dag og ligger nå sammenlagt på 9. plass. På guttesiden hadde Henrik et fantastisk første race hvor han seilte inn til 9. plass, men andre racet gikk litt dårligere så han ligger nå 16. sammenlagt. Håvard er fortsatt tredje beste av de norske guttene nå på en 17. plass. Han sliter litt med startene sine her nede og må derfor jobbe hele tiden for å seile seg opp. I de fleste racene her har han seilt seg opp 20-30 båter, og klarer å komme i mål rundt 20 hver gang. Sondre fikk 37. plass i første race i dag etter flott seiling gjennom hele løpet. Kristine sitt første race i dag ble stryk regattaen hennes, men i andre gikk det bedre og hun seilte inn til en 40. plass. Aleksandra fikk heller ikke helt klaff i første racet, men i andre seilte hun seg opp til en 37. plass etter en litt dårlig start. Kristoffer har hatt sine to beste race i VM så langt i La Rochelle sin form for "lett vind", men det ble 42. og 51. og er nok litt under det han håpet på før VM startet. Uansett Kristoffer sitt humør er alltid på topp og han er en viktig gledesspreder i det norske laget. Martin har hatt en av VMs dårligste dager på vannet for hans del, men også her er likevel smilet alltid på lur. Vi får håpe morgendagen gir han en skikkelig opptur. Det er fire race igjen av VM så det er fortsatt muligheter for alle å slutte på toppen i enkelt race.

Fullstendig resultatliste for jenter og gutter.

I kveld har det Norske laget med støtteapparat og trener hatt fellesmiddag i byen. Vi var på en hyggelig restaurant med god mat som var forhåndstestet av endel av de norske. Vi fikk et eget rom med langbord og air-condition i 2. etasje av restauranten. Det ble en hyggelig kveld og en fin avslutning på dagen.

Per Andreas har brukt kvelden på Tecnical meeting i den interasjonale europajolleklubben. De viktigste sakene som ble drøftet der var fremtidig format på lagseilingen under VM, muligheter for bruk av Go'Pro kamera på jollene under mesterskap, TicTac kompass på jollene - skal det bli lov?, verdens ranking for Europajoller - hvordan skal det organiseres?, EM for neste år - tid og sted?. Det er forslag på et sted i Spania etter VM i Norge. Tilslutt den største utfordringen: ISAF krever at det skal være seilere fra minst to kontinenter for at det skal få være klassifisert som et VM. I år var det bare jenter fra et kontinent. Dersom man kjenner seilere fra andre kontinenter enn Europa som kan tenke seg å delta i VM vil den internasjonale Europajolleklubben strekke seg langt for å være behjelpelige for at de skal kunne seile. Så motiver seilere dere kjenner fra andre kontinenter til å melde seg for seiling i Europajolleklassen :-)