Kristoffer Rosmo vinner NC4 på Lysakerfjorden

Publiseringsdato: 07.sep.2014 12:28:18

Kristoffer Rosmo vinner foran Nora Brodtkorb med samme poengsum. Siden Kristoffer startet dagen med å vinne de to første løpene la han et godt grunnlag for seier da han gikk i mål på femte plass i tredje race. Nora startet dagen med sine to dårligste race, men ledet med et poeng på Kristoffer uten stryk før siste race. Tar vi med stryk ledet Kristoffer med to poeng på Nora. Dermed ble alt avgjort i siste race. Kristoffer rundet rundt 12-15 i starten av racet, men han seilte seg oppover hele veien og tilslutt gikk han i mål som nummer fire og vinner av årets siste norgescup for Europajoller.

Dagen startet med rormannsmøte 07.45 på Ulabrand og første start gikk klokken 09.30. Arrangørene planlegger to race på den vinden og vindretningen som er nå på morgenen. Etter at vinden har dreid håper de på to nye på ny vindretning. Det er veldig variabel vind i styrke på morgenen, den varierer mellom 1-2 m/s og 3 m/s. Det hadde muligens ikke blitt start dersom det hadde vært race i går, men uten noe vind i går er det viktig å få tellende race i dag. Lars Johan Brodtkorb var vinner av den første starten, men det var Kristoffer Rosmo som nesten er på hjemmebane gikk i klar ledelse på første kryss med Martin J. Janssen på andre. Til andre kryss ledet fortsatt Kristoffer og Jacob Lepperød seilte seg opp til andre plass - dette holdt til mål. Det ble endel skifter på plasseringene i feltet underveis, men det var omtrent de samme i toppen.

Andre race kom igang ganske raskt etter at alle var i mål. Håvard Aker var vinner av starten i le. Ut fra start lønte det seg å starte på babord side og seile på styrbordhalser til merket. Jacob Undrum kom først til kryssmerket men det tok ikke lang tid før Kristoffer var forbi. Christian Berger lå på tredje med god margin til nummer fire når de rundet andre kryss. Plasseringene i toppen holdt til mål og Ole Unger Weierholdt seile seg opp til 4 plass. Vindstyrken er fortsatt 2-3 m/s fra nordøst-øst.

Klokken 11.30 kom tredje race for Europajollene i gang. Sondre Butler Wang kom først til sløremerket fulgt av Håvard A, Lars Johan, Martin JJ, Nora Brodtkorb og Sindre Gustavsen. Håvard og Lars Johan kom først ut fra start og gikk hvert sitt sted på banen, men kom altså i toppen begge to. Fra Nora og ned til Sindre er det en luke, og Sindre har klaring til nummer 7. Nedover lensen skiftes det litt på plassene i toppen, og Kristoffer kom bakfra i sine drømme forhold så gjenstår det å se om han nok en gang kan seile seg opp helt i teten. I mål var det Sondre, Håvard, Nora, Lars Johan, Kristoffer, Martin og Sindre som tok de syv øverste plassene i skrevet rekkefølge. Vinden holder seg på det samme og arrangørene gjør seg klar til race fire, og Kristoffer seiler for seiler i NC4 når siste race kommer i gang. Han har vel sikret seg seieren allerede siden han har seilt jevnest og har to seiere, men ingen foreløpige resultater er offentlig gjort så det kan ikke garanteres hvordan sammenlagt listen ser ut.

Fjerde race startet med en generell tilbakekalling. Andre forsøk kom bra avgårde med Lars Johan som vinner av starten. Til første kryss er det Nora som leder med Martin, Håvard og Lars Johan hakk i hæl. Kristoffer rundet som nummer 12 på første kryss. Nora holder en klar ledelse til andre kryss runding. Henrik A og Kristine har seilt seg opp til 6. og 7. plass, mens Kristoffer nå ligger 13. I mål var det Nora som vant foran Håvard, Martin, Kristine og Henrik. Kristoffer ble 10.

Det er gjort endringer i seilingsbestemmelsene slik at det arrangeres fem race i dag siden det ikke ble noen i går. Vinnerne av starten i femte og siste race var de som gikk på venstre siden, men det skjedde mye underveis mot slutten av første kryss så venstre siden kom desidert sist opp. Vebjørn Småkasin kom fra høyre og til ledelse på første kryss. Til runding på bunnmerket er det Ole som leder foran Inger Helene Stakstone (disse lå og i toppen på første kryss) Nora har seilt seg opp til tredje og Kristoffer til 5-6 så langt i racet. Etter andre kryssleg er ble det noen endringer i feltet igjen nå rundet seilerne som følger: Ole, Nora, Henrik, Inger Helene, Sondre, Emil Book Bratbak, Edvard Liodden og Kristoffer men på slør og lense leggene klatret Kristoffer rask. Etter fire race og ingen stryk på listen var det Nora som ledet med 16 poeng foran Kristoffer med 17 poeng. Styrken og siste race ble derfor avgjørende for hvem som tok førsteplassen. Nora holdt 2 plassen til mål og Kristoffer klarte å seile forbi Inger Helene rett før mål så da ble han fire. Det betyr at Nora og Kristoffer sto igjen med 11 poeng hver men Kristoffer vinner med en førsteplass mer. Martin tar etter uoffisielle beregninger tredjeplassen sammenlagt mens Ole tar fjerde plassen med samme poengsum som Henrik på femte plass. (til femte race er lagt ut fra arrangørene er dette som sagt uoffisielt)

Se hele resultatlisten her

Rankingen sammenlagt ble vunnet av Kristoffer Rosmo foran Håvard Aker og Lars Johan Brodtkorb.

Nora Brodtkorb ble beste jente foran Kristine Gustavsen og Aleksandra Gulbrandsen.

Se hele rankingen her