Dobbelt norsk igjen på dag 3 av EM.

Publiseringsdato: 20.jul.2013 23:35:20

Lars Johan Brodtkorb leder fortsatt foran Håvard Katle Fjon som er oppe på andre etter å ha passert Frederik Rask etter dagens tre seilaser. Martine Steller Mortensen har hatt en litt dårligere dag i dag og ligger nå på fjerde plass når det gjenstår to dager og potensielt tre regattaer. Det er en flott norsk tropp med mye seileferdigheter på plass i Brest. De fleste norske seilerne har i løpet av dagen hatt bedre resultater enn tidligere i mesterskapet.

Det er meldt svært lite vind de neste to dagene derfor valgte arrangørene å ta tre race i dag. I det første racet hadde Lars Johan en knallstart og ledet solid på første kryss. På lensen ble han tatt igjen av to dansker, men det var jevnt mellom disse tre derfra helt til mål og Lars Johan ble nummer 2. Emil Fadler Kvamme lå høyt oppe i hele racet, men var uheldig i målgang og slo borti bommen til en finne som kom for styrbord på målstreken, han måtte ta straff og ble 11 i mål. Håvard ble 24 i første og Martine fikk en 8. plass. Martine kom desidert sist ut etter å ha måttet ta straff i starten. At hun klarte å komme topp ti er veldig bra når hun startet flere sekunder etter hele feltet.

I andre race økte vinden til over 6 m/s og det ble dermed fri pump i hele racet. Lars Johan jobbet hardt og etter å ha ligget 4 i starten av racet seilte han inn til en klar 1. plass i mål. Håvard rundet 10 på starten av løpet, men jobbet seg opp til en 6. plass i mål. Martine fikk en 5. plass i mål i race to noe som var hennes beste i dag. Alle nordmennene har generelt seilt bedre i race med mye vind.

Tredje race for jentene gikk uten dramatikk, men i gutteracet skjedde det litt av hvert. Da racet startet var det fri pump, men vinden var dalende. Pumpeflagget ble aldri tatt ned, men det var en god del som ikke pumpet. På slutten av racet hadde Lars Johan seilt seg opp til en 5. plass på bunnmerket, Håvard var på 6. plass, Martin Halseide 9 og Emil ca 13. I det de første runder bunnmerket dreier vinden helt og seilerne rett før bunnmerket på sløreleggen fikk krysskurs og de som skulle ha krysset inn i mål fikk lense vind kombinert med et vindfall og kraftig motstrøm mens de bakerste på sløre leggen lenset. Resultatet ble at de som hadde rundet bunnmerket begynte å pumpe seg opp i mål. Bare Lars Johan og Mathias Livbjerg fra Danmark av de første unnlot å pumpe siden pumping ikke er tillat på en krysslegg selv om det er fri pump i racet. I mål ble Håvard 3, Martin 5, Lars Johan 15, Mathias 16 og Emil 18.På land var det usikkerhet om det var vindretningen eller banens opprinnelige leggkurs som styrer reglene som gir rett til fri pump eller ikke. Derfor la de inn en søknad om godtgjørelse som de ikke fikk. I det samme racet ble Martin protestert på av en fra Belgia pga plass for merket. Det hadde vært en kollisjon ved runding av en av gatene, men protesten endte med at belgieren ble disket. Det ble en lang dag for seilerne i dag og godt å komme i seng. Til tross for mye action har det vært en god norsk dag, og de som ikke har hatt helt topp resultater har kost seg på vannet med gode venner og strålende sol.

I jenteklassen er det Trine Bentzen fra Danmark som har et grep om gullet når hun nå leder med 16 poeng før de siste racene. Martine har 7 poeng opp til bronse og 9 poeng til sølv, så det er fortsatt spennende om de to siste pallplassene. Men det er faktisk meldt så lite vind at man er usikre på hvor mange race det er mulig å få fremover. Nora Brodtkorb ligger 13 sammenlagt etter 7 race.

På guttesiden leder Lars Johan med 11 poeng på Håvard og 23 poeng på Fredrik, men ikke noe er avgjort her fordi nå har alle minst et dårlig race før de siste to dagene. Fra tredje til fjerde plassen er det 10 poeng, og mellom 4. til 10. plassen er det veldig tett da det bare skiller 8 poeng mellom disse. Emil Fadler Kvamme ligger 13 og Martin Halseide ligger 16 sammenlagt.

Resultater på EMs hjemmeside:

http://club.quomodo.com/srbrest-events/resultats_results/youth.html