Sol og vind til alle i Stavanger

Publiseringsdato: 05.jun.2012 08:14:43

NC 3 i Stavanger ble gjennomført i strålende sol, rikelig med vind, og spennende dueller på regattabanen.

Europajollene fikk effektive timer på sjøen med en bane helt for seg selv. Lørdagen begynte med laber bris og endte opp i liten kuling utover dagen. Det skulle bli Endre Nordstrand, Bærum, Nicholas Fadler Martinsen og Henrik Halvorsen Bucher, Nesodden som taklet de tøffe forholdene best, og lå topp tre etter første dag. Det var svært få poeng som skilte i toppen, så ingenting var avgjort før søndagens to siste seilaser.

Værmeldingen som tilsa nok en dag med frisk bris til kuling for søndag, slo ikke til, og de to seilasene på søndag ble avviklet under skiftende og til dels lette vindforhold. Nicholas Fadler Martinsen fulgte opp spikern fra lørdagens siste seilas, med en andreplass og nok en seier, og dermed ble det en klar seier til Sonseileren.

På andre plass finner vi hjemmefavoritten Håvard Katle Fjon, som således også vant rekruttklassen, og Lars Johan Brodtkorb fant nok en gang veien til pallen, denne gang på 3. plass.

Blant jentene seiret denne gang Liv Rønholt Nilsen, Christiansand, som også imponerer med en 7, plass overall. Martine Steller Mortensen, Arendal seilte seg inn til en 2. plass og Julie Sydow Mo, Svelvik, en 3. plass blant de eldste jentene. Jenter rekrutt ble denne gang vunnet av Amalie Hjellestad Hella, Hjellestad, fulgt av Juni Bjørneset, Son, og Ida Kristine Stakston fra Sandefjord på 3.plass.

Nesoddens rekruttherrer Henrik Andersen (2) og Henning Ødeby Karlsen (3) lot høflig Håvard Katle Fjon sole seg på toppen av pallen i sin egen by ;-)

Alle resultater ligger her:

http://www.seilmagasinet.no/regattasystem/regatta/meny/763/EndeligeresultaterEuropajolle.htm