60 deltagere på årets siste Norgescup!

Publiseringsdato: 12.sep.2011 21:41:27

Mange båter på startlinjen i ejollefeltet gjør at man må være dyktig for å få til en god start. Foto: PA Brodtkorb

Årets siste Norgescup ble en sportslig suksess for ejollene hvor Bærum seilforening sto som arrangører. 60 ejoller stilte til start hvorav 39 av dem var rekrutter! "Vi kan trykt si at e-jollen er den mest populære, største og mest økende jolleklassen blant ungdomsseilere fra 13 opp til 20 år i Norge" sier Bjørn Nordstrand som er rekrutteringsansvarlig i NEK og fortsetter: "Rekrutteringen er mega stor, hele 31 nye seilere registrert i år som tilsvarer en vekst ift nyinnmeldte i 2010 på over 60 %. Antall medlemmer i NEK pr dato: 95 inkl 11 seilforeninger. Gledelig er det at Stord seilforening er ny på listen og har nå to kvinnelige E-jolle seilere som medlemmer."

Lørdagen startet med utsettelse på land til kl14. Da kom vinden og det ble seilt 2 seilaser i lette vinder og mye vindskift. Magnus Andersen mestret forholdene best og ledet klart etter første dag med 3 poeng. Martin Frigstad Pedersen og Peder M. Lund fulgte på de neste plassene med henholdsvis 10 og 16 poeng hver.

Søndag ble første start fremskyndet med en time til kl1000, for å ta igjen det tapte i tidsplanen. Det ble seilt 4 seilaser i vinder opp i 8 m/s. Været startet i grått og regn, men ble avsluttet i strålende solskinn. På banen var det godt med trenere og sikringsbåter som gjorde en fin jobb. Seilerne imponerte stort med fantastisk stå-på-vilje og iver. Magnus Andersen var igjen best av samtlige og vant sammenlagt med 6 poeng foran Lars Johan Brodtkorb og Nicholas F. Martinsen på henholdsvis 13 og 25 poeng. Disse 3 tok også pallplassene i samme rekkefølge i Norgescupen sammenlagt for 2011.

Sammenlagt i dameklassen var det Katrine Johansen som vant med 45 poeng foran Liv R.Nilsen og Martine S. Mortensen på henholdsvis 51 og 60 poeng.

Seniorene får mye å bryne seg på fremover, ikke minst på startene. Åpenbart er det iallfall at ejolleseiling i Norge er i siget.

Ejolleklassen deles inn i fire grupper Herrer Jr/Sr, Damer Jr/Sr, herrer rekrutt og damer rekrutt. Resultatene for alle gruppene finner du under:

Sammenlagt NC4

Damer Jr/Sr

Damer rekrutt

Herrer Jr/sr

Herrer rekrutt

Sammenlagt for hele Norgescupen 2011

Premievinnere Jr/Sr klassen fv: Nicholas F. Martinsen 2, Magnus Andersen 1, Sindre Skrede 3 og Martin Mejlender-Larsen 5. Foto P. Skrede

Premievinnere Jr/Sr klassen fv: Martine Steller Mortensen 3 og Katrine Johansen 1. Foto P. Skrede

Premievinnere rekruttklassen fv: Nora Johanne Brodtkorb 3 og Juni Bjørneset 2. Foto P. Skrede

Premievinnere rekruttklassen fv: Martin Halseide 6, Henrik Bucher 5, Lars Johan Brodtkorb 1, Emil Fadler Kvamme 2 og Peder M. Lund 3. Foto P. Skrede