Lars Johan Brodtkorb sikret sølv i VM før siste dag

Publiseringsdato: 09.aug.2013 22:32:13

Nest siste seiledag i VM ble med lettere vinder som varslet. Lars Johan startet dagen bra med å komme som nummer to til første kryss. Mathias Livbjerg rundet 12 og det så lovende ut for Lars Johan i forhold til å plukke noen poeng til lederen. Fra andre kryss til mål ledet Lars Johan overlegent og tok en klar seier. Men Mathias seilte godt bak og klarte å seile inn til en 4. plass i mål. Henrik Andersen startet også dagen strålende. Han rundet helt i toppen hele veien og gikk i mål på 6. plass. Kristoffer Rosmo hadde håpet på en god dag når det var mindre vind slik han viste oss i Open Week. Han ble tredje beste norske i dag med 20. plass i første race tett fulgt av Håvard Katle Fjon på 22. plass.

Vi kan vel trygt si at det ikke var Norges dag i Sønderborg i dag når det gjelder guttene. I race to fikk Mathias Livbjerg en dårlig start, og dette kunne vært Lars Johan sin sjanse til å komme i kapp med lederen, men da kan man ikke starte sist. Lars Johan klarte ikke komme ut i starten, og det er vel lenge siden en norsk trener har sett seilerne sine så dårlig ut på en dag de hadde håpet skulle bli Norge sin. Det var i tillegg en vanskelig dag på vannet med mange skift som kom uregelmessig og ikke helt der man trodde. Henrik A, Emil Fadler Kvamme og Håvard Aker kom først til kryssen rundt 20-30, mens Lars Johan rundet ca. 42. Siden Mathias rundet 12 så dette ut til å bli strykregattaen til begge i toppen. Heller ikke Pau på bronseplassen hadde en helt god dag på vannet, men han må inntil videre telle begge racene siden han har en BFD fra tidligere i mesterskapet. I mål ble Mathias 7, Lars Johan 22 og Pau 28. Poengfordelingen mellom de tre i toppen er nå Mathias 11, Lars Johan 15 og Pau 63. Pau kan ikke ta sølvet selv om han skulle vinne begge morgendagens race med mindre Lars Johan pådrar seg en DNE (et race som ikke kan strykes). Lars Johan har fortsatt en mulighet på seier, men det avgjøres når vi ser hva han og Mathias viser oss i morgen i 6-8 m/s. Vår nest beste sammenlagt er fortsatt Henrik Bucher som nå ligger på 9. plass sammenlagt med 122 poeng etter 71. og 80. plass i dag. Håvard Katle Fjon er tredje beste norske på 14. plass med 141 poeng etter 75. plass i siste race. Som sagt ikke en helt topp dagen i dag, men gutta er heldigvis i strålende humør og tar det hele ganske med ro utad. De fleste norske gutta er sterkere i mye vind så kanskje dagen i dag blir strøket for flere av dem når det blir 2 stryk med 10 fullførte race i morgen.

Jentene hadde andre starter i dag, men de lå lengre frem i feltet enn guttene. Martine lå høyt oppe fra start i begge racene og seilte godt i de utfordrende forholdene. Hun ble til slutt 9 og 11 i mål og har dermed klatret på sammenlagt listene. Martine ligger som beste norske jente på 12. plass. Kristine Gustavsen og Jenny Andresen har klart seg veldig bra i dag, og begge har hatt sin beste dag i VM. Kristine er nest beste norske med 14. og 24. plass i mål, mens Jenny klarte 15. og 42. i mål. Nora Brodtkorb kom godt fornøyd på land etter 21. og 12. plass i mål, men ble litt skuffet etter å oppdage at hun var tatt i tjuvstart i siste race. Katrine klarte en flott 12. plass i første race hvor vi faktisk hadde 4 jenter topp 15. I andre race gjorde hun en styrbord/babord feil i starten og måtte ta 720 og gikk dermed sist oppover på kryssen. Hun seilte seg opp til 39. plass i mål, og har nå gått inn på 17. plass sammenlagt. Det er vel ganske så sikkert at det er Anna Livbjerg som tar gullet på jentesiden. Hun har 9 poeng og leder før de to siste racene med 16 poeng på spanjolen på andre plass. Akkurat nå ser det lyst ut å være i familien Livbjerg som kan ta lørdagskvelden med to verdensmestere i familien i morgen hvis alt går deres vei. Men vi heier til det siste på Norge og håper alle de norske fortsetter å klatre oppover på listene på VM’s siste dag.