Magnus best ut av de norske i VM

Publiseringsdato: 09.aug.2011 20:17:59

Magnus på første kryss som nr 3. Foto: Y.Brodtkorb

Tirsdag 9. august

Så var endelig VM i gang. Dagen åpnet med nordavind. Seilerne ble sendt på vannet rundt kl 1130. Etter en times venting på sjøen dreiet vinden som ventet til sydlig retning.

Vindstyrken var 3,5 – 4 m/s.

Kl 1400 startet det første heatet til guttene. Her startet Magnus, Martin, Endre og Lars Johan. Best ut av de norske guttene kom Magnus. Etter lens til gate var han nr 3! Martin var ca 15. Endre og Lars Johan var ca 25-30.

Magnus leverte varene i sitt heat og endte som nr 3. Veldig bra i et svært sterkt felt!

I det andre guttefeltet startet Jon Aksel, Håvard og Nicholas. Den som kom best ut i dette feltet av de norske var Nicholas. Han startet mot startbåten og gikk ut mot høyre. På kryssmerket var han nr 11. I mål kom han som nr 13, best av de norske i dette heatet.

Jenteheatet startet på black flag. Dette skyldtes at guttene hadde vært ganske “offensive” og gått fra blue peter til black flag. Siden man nå lå langt etter skjemaet valgte man å bruke blackflag direkte. Uheldigvis var det flere av de norske jentene som var litt vel langt fremme. Dermed ble Karianne, Nora og Johanne tatt. De to resterende var Martine og Katrine. Katrine fikk dessverre et gult flagg rett etter start, og dermed ble det ingen drømmestart for de norske. Martine fikk heller ingen super start. Dermed hadde vi to jenter i heatet som mot kryssmerket og videre til mål lå i den nederste halvdelen av listen.

Etter denne ikke altfor oppløftende starten løyet vinden litt videre. Men første guttehetaet gikk på en ny start. Forholdene ble etter hvert veldig vanskelige og det skulle vise seg at mange av de som lå høyt oppe i første race plutselig lå lenger bak i det andre. Så også med de norske…

Oppsummert har dagen vært mindre oppløftende i helhet. MEN vi gleder oss stort over Magnus sin 3 plass! Well done.

I morgen går vi i gang igjen med god innstilling. Hviledagen er avlyst for at man skal få flest mulig race.