Bronse i VM

Publiseringsdato: 28.jul.2012 08:38:57

Nicholas seilte tilslutt inn til en kjempeflott bronsemedalje. I tillegg var det en fantastisk laginnsats med Martin FP på 4. plass, Lars Johan på 7. plass, Håvard KF på 19 plass, Emil på 24. plass og Martin H på 29 plass. Tre blant topp 10 og seks topp tredve er virkelig bra av de norske guttene i hard konkurranse fra 15 andre nasjoner.

Siste dagen ga mer vind en fryktet. Det blåste fint når vi kom til klippen hvor vi har hatt landbase de siste dagene. Starten var fremskyndet til kl 12 fordi arrangørene ønsket å få til tre race i dag. Jentene startet førstkl 12.12 og guttene gikk avgårde kl 12.22 med Lars Johan som vinner av starten helt i le. Det var spennende å følge feltet oppover fordi de delte seg til styrbord og babord og da er det alltid (for foreldrene i alle fall) en viss spenning i hvem som kommer først. Endre derimot som var syk og ikke kunne seile i dag var ganske klar hele tiden på hvem som kom først og lå best an ute på banen. Et trenet seilerøye hevet derfor tilskuer opplevelsen på VM's siste dag. Lars Johan kom først til kryssmerket og rundet deretter med stadig større margin alle merker til mål. Spenningen lå litt lengre bak på banen. Nicholas hadde bare 4 poeng å gå på til andre plassen så mye kunne skje. Og når konkurrentene om pallen rundet som 2, 3, 12 og 15 gjorde Nicholas det litt vel spennende når han kommer til første kryss som nr 33. Nicholas kom til andre kryss som 18, til sløremerket som 21 men lenset seg til mål på en 16 plass og holdt fortsatt pallplass til sølv. Martin FP seilte som vanlig bra og rundet ca 17 alle merker før han gikk i mål på 13 plass. Av de andre gutta var det Emil som rundet best 23 på første kryss og gikk i mål på 27 plass. De øvrige norske rundet fra 40 og ned til 65 helt til mål. Den andre norske som ledet til alle merker på VM's siste dag var Bjørn i sin Rib. Han var den eneste som var først til alle merker i samtlige race. Det var så mye spenning i guttefeltet i dag at det var vanskelig å få kikkertene bort på jentefeltet. Det er også så mange norske gutter at det tar lang tid å telle dem gjennom hver runding og da er ofte jentene forbi. Jentene kom først til første kryss i dag og der rundet de som de har gjort de fleste dagene fra 20-60. Liv var best i dette racet med 28 i mål.

Andre race for jentene startet 13.37 med fri pump fordi det hadde blåst opp. Julie er beste norske til kryss som 22. Ellers runder Nora 36, men resten klarte vi ikke skille ut fordi de kom så tett. Til 2. gaten fant vi Martine på 24, Julie på 27, Liv på 29, Hanna på 31 og Juni på 59. Men det er ikke lett å få flere plasseringer pga gutter som er spredd over hele innerloopen og den spenningen som er der.

I andre gutterace var det Martin FP sin tur til å komme først til første kryss. Det var ganske spennende oppover om hvilken side som skulle komme først. Dette var en fin norsk runding med Martin H 7, Peder 8, Henrik 10, Håvard KF 12, Emil 20, Lars Johan 27, Martin ML 33, Håvard A 55 og Sindre 62, men Nicholas gjorde det mest frustrerende med å runde ca 50 på sløremerket. Mot mål var det mange som gikk oppover på listene, men ikke Nicholas. Mål: Martin FP 1, ESP 662 3, Lars Johan 9, FRA 56 10 Martin H 11, Peder 12, Emil 15, Martin ML 18, Henrik 28 og Nicholas 53. Huff! tenkte vi og turde nesten ikke regne ut listen sammenlagt, men Nicholas strøk denne og lå fortsatt på bronse med sju poengs margin til 4 plass.

Jentenes siste race dette VM ga de samme rundingsplasseringene som de hadde gitt oss hele formiddagen. I mål tok vi Martine til 24, Liv til 30, Julie til 35, Nora til 36, Hanna til 37 og Juni til ca 57. I guttefeltet hadde endelig Nicholas våknet og lå høyere i feltet oppover første kryssleggen. Til merket kom Lars Johan og Nicholas 2 og 3, Martin FP 5, Martin ML 7, ESP 662 9, FRA 56 10, Emil 20, Peder 23, Henrik 29, Martin H 35 og Håvard A 75. Det ble litt mer spennende enn vi ønsket inn mot mål. Vi hadde ganske god kontroll på de norske, men ESP 662 og FRA 56 klatret litt opp og ned og vi måtte forlate klippen uten å vite om det hadde holdt til pallen og til hvilken plass. Det ble tilslutt bronse på Nicholas, sølv til FRA 56 og ESP 662 fikk gull.

Flere bilder og resultatlister her: http://www.nauticescala.com/en/services/sport/regattas/world-championship.php