Open Week Kühlungsborn 2018

Publiseringsdato: 03.aug.2018 10:12:13

Årets VM delegasjon har vært på plass i Kühlungsborn noen dager nå, og er godt aklimatisert til rolige dager i nord Tyskland. Årets VM tropp er ikke stor, men tilgjengjeld er det mye erfaring på plass. Lars Johan Brodtkorb fra Horten deltar i sitt 9. VM, Nora Johanne Brodtkorb fra Horten deltar i sitt 7. VM som seiler (hun var trener i VM i fjor) og Martin Andreas Vevstad fra Arendal deltar i sitt 2. VM. Gutta er påmeldt open week for treningens del selv om de er forhåndskvalifiserte til VM. Nora har litt utfordringer med skader, og trener på egenhånd i forkant av mesterskapet.

Open Week så langt har foregått i svært lette vinder. De fikk avholdt 2. race første dagen i 3-4 m/s. Lars Johan fikk to 3. plasser etter å ha seilt seg opp endel etter første kryss. Martin strevde litt mer med vinskiftene og strømmen i så lette forhold, og seilte inn til 65. og 73. plass. Dag 2 av OW ble preget av mye surr og venting på vannet. Det var veldig lite vind med mange store skift og vinddreiinger. Styrken var fra 2-4 m/s. Etter over 1 time med startforsøk fikk de av gårde første race ca. kl. 12.30. Lars Johan seilte seg opp til 13. plass i mål. Andre race kom avgårde etter langt om lenge, men det var ekstremt mye frustrasjon over at regattaledelsen lot starten gå, omtrent halve feltet var klart over linja i det starten gikk. Lars Johan ble 29. og Martin blant de siste i mål. På land var det mange som var i opphetede diskusjoner rundt PC’en som viste Per Andreas Brodtkorb sin film av starten. For Lars Johan og Martin er det ikke så mye stress rundt resultatene av OW siden de er kvalifisert for VM, men blant de som prøver å kvalifisere seg blir det litt stress, og i tillegg er det mange som irriterer seg over dårlig håndtering av startene og gjennomføringen av race når det tross alt er VM vi er her for å seile. I går ble det ingen seiling pga mangel på vind, og så langt i dag (i skrivende stund er kl. 12.00) er det heller ikke vind. Dersom det ikke er kommet igang en start før kl. 13.30 skal de da ta en avgjørelse på om det blir avlyst eller om vi skal vente lengre. Siste start er satt til 15.00. Dersom det ikke blir seiling i dag blir alle race tellende, og for Lars Johan betyr det 5. plass i OW. Fra i morgen og søndag er det meldt en god del mer vind noe alle i den norske leiren er glade for.

Link til resultater

I morgen 4. august er det registrering og innmåling til VM. Norge har fått innmåling kl. 15.00 sammen med Frankrike.

Søndag er det nationscup - VM i lagseiling - og vi gleder oss til deltakelse der også. Christian Laberg Kristoffersen tar turen fra Horten slik at Norge får stilt lag i år også. Han kan dessverre ikke delta i VM, men vi er veldig glade for at han tar en helg i Kühlungsborn for å redde Norges lagseilingsdeltakelse som krever 4 seilere. Søndag er det også meldt godt med vind, og det øker Norges sjanser for medalje betraktelig.