Tålmodighetsprøve i NC2 i Asker

Publiseringsdato: 23.mai.2012 22:20:23

Lørdagen startet med vindstille men midt på dagen kom en meget lett nordlig bris, som var akkurat motsatt retning av hva værmeldingen tilsa.

Arrangørene valgte dermed å holde seilerne på land til kiosken nær var tom for is, klokken nærmet seg 1500. og nordavinden døde ut. Da var "havnesjuken" til å ta og føle på, og ikke mange hadde trua på at de skulle få seilt den dagen. Men sikre kilder på sør i fjorden meldte om sønnavind, seilerne ble tauet ut til sine baner, og der lå vinden!

På E-jollebanen gikk første start ved 16-tiden i 3-4 m/sek, som faktisk så ut til å skulle dø ut. Men så, i fronten av et regnvær, dro det seg til og det ble avholdt ytterligere to seilaser i vind fra 6 og opp mot 10 m/sek.

Søndag kom det som de fleste vil kalle en flott sommerdag, men i vår sport nøyer vi oss ikke med sol, vi trenger også vind. Den uteble hele søndag, og arrangørene valgte kl 14. å avlyse dagens seilaser, og permieutdeling ble avholdt så snart seilerne var på land.

Resultatene i de tre seilasene viser at det er krevende å beherske både ulike vindstyrker og å lese de mange vindskiftene som inntraff på lørdag. De som gjorde jobben best denne helgen, var Lars Johan Brodtkorb, Nicholas Fadler Martinsen og Peder Møyner Lund som med hhv 10, 11 og 14 poeng tok de tre første plassene overall.

Martine Steller Mortensen var nok en gang best av jentene med en serien 1, 21 og 15 som holdt til en 5 plass denne helgen. Samme poengsum fikk Julie Sydow Mo på en 6 plass.

Blant jenter rekrutt, var det Juni Bjørneset fra Son som seilte raskest, foran Tora Eidsmoen, Sunniva Hillesøy og Ida Kristine Stakston,

Gutter rekrutt ble også denne gang vunnet av Håvard Katle Fjon, med god margin foran Kristoffer Rosmo og Marcus Salterød Jonas.

Alle resultater finnes her http://www.asker-seilforening.no/

Flere bilder fra Ulf R. Nilsen her