Sailing is LOVE - Sailing is LIFE

Publiseringsdato: 12.jul.2016 22:01:30

Ventetiden i dag har vi brukt til å bli litt bedre kjent med årets norske seilere på Garda. Teamet består av 10 seilere med erfaringer som strekker seg fra å være debutant til å ha deltatt i 7 VM. Debutantene er Markus Vale, Kristian Vale, Linnea og Tiago Sousa.

Vi har tre seilere som deltar i sitt andre VM i år - det er Samuel Dalen Selås, Aleksander Gauslaa og Laila Cecilie Vevstad.

De tre mest erfarne seilerne i troppen er Aleksandra Gulbrandsen med 3 VM, Nora Johanne Brodtkorb med 6 VM og Lars Johan Brodtkorb med 7 VM. Lars Johan er også regjerende verdensmester om ikke om 3 dager så i alle fall i tre dager til.

Først ut er debutantene fra venstre Tiago, Markus, Linnea og Kristian:

Tiago Sousa er 15 år og kommer fra Søgne. Han har seilt optimist i 10 år og E-jolle i en sesong. Han tror nok han vil drive med seiling resten av livet, men han ser for seg en to-mannsbåt etter hvert. Utenom seiling liker han best å redigere film og musikk. Beste seilerresultat var å bli sørlandsmester i optimist i 2012. Best seileopplevelse var å bli tatt ut til årets VM på Garda. Det værste seilminnet Tiago har var en kullseiling i optimist. Han kullseilte og hang fast i ristroppene under vann. Han ble skikkelig redd og fikk problemer med å puste. Etter det tok det litt tid før han begynte å seile igjen.

Markus Vale kommer fra Grimstad og er 14 år. Han har seilt optimist i 8 år og seilte e-jolle første gang under Open Week i Arendal og litt i forkant av VM i år. Han kom med til VM i år fordi det var en ledig gutteplass. Markus kommer til å seile resten av livet. Han planlegger å seile Formula brett etterhvert. Når han ikke seiler spiller han trommer og har en bil. Han han skal mekke på bilen så den er klar når han er 18 år. Den beste seileopplevelsen var å kullseile en optimist som rettet seg av seg selv. Den værste seileopplevelsen var i NC3 i år hvor vi ble startet i 0-1 m/s.

Linnea Megrund Bartho er fra Tønsberg og er 17 år. Hun har seilt optimist i 7 år og er i sin andre sesong i E-jolle. Linne vil drive med seiling resten av livet. Når hun ikke seiler, danser hun funk. Beste seileropplevelsen hadde hun første gang hun var ute i e-jolle og seilte i Tønsberg. Mens de var ute kom det en delfin opp på siden av båten. Det ble et flott bilde. Beste seileresultat er fra NM i 2013. Da fikk hun en knall babordstart og gikk over hele feltet. Værste seileopplevelse var en kullseiling i e-jolle hvor hun rettet opp båten feil vei og fikk hele seilet over seg og ble presset under vann.

Kristian Vale er 16 år og kommer fra Grimstad. Han har seilt optimist i 6 år og E-jolle i 2 1/2 år. Han skal helt sikkert holde på med seiling resten av livet. Når han ikke seiler liker han damer, mekker bil, går på ski og spiller gitar. Beste seileopplevelse er seilsportligaen 2016 og Zoom8 VM i Bergen i 2013. Beste seileresultatene er nordisk i Finland i 2015 og seier i NC3 i Ålesund i år. Værste seileminner var rankingseilasen i 2015 fordi der ble det ikke noe seiling pga manglende vind.

Andre års VM seilere er Samuel, Aleksander og Laila.

Samuel Dalen Selås er 18 år, og kommer fra Froland. Han har seilt optimist i 2 år og E-jolle i fire år. Samuel tror og seiling vil være en del av hele livet hans. Når han ikke seiler liker han å slappe av, trene og å være med venner. Han spiller også gitar. Beste seileopplevelsen hadde han første gangen han satte seg i en E-jolle og seilte etter optimisten. Det var en vanvittig opplevelse på sløren. Beste resultatet så langt var å bli 31 her på Garda i påsken i år. Værste seilerminnet er fra Hobbiecat.

Aleksander Gauslaa er 16 år og kommer fra Lillesand. Han har seilt optimist i 8 1/2 år, og han har seilt E-jolle siden VM i fjor. Aleksander debuterte i E-jolle under Open week i Arendal. Hans beste seileresultat og opplevelse var å kvalifisere seg til VM i fjor. Et annet flott seileminnet var å bli nr. 7 i NM i optimist i 2013. Han tror han kommer til å seile hele livet. Når han ikke seiler liker han å spille og å være med venner. Han har ingen negative minner fra seilingen.

Laila Cecilie Vevstad er 17 år og kommer fra Arendal. Hun har seilt optimist i 6 år og E-jolle i 3 år. Hun kommer til å seile resten av livet. Et av høydepunktene i seilekarriæren kommer allerede til høsten etter EM. Da skal Laila avgårde og seile med skoleskipet Sørlandet å seile et år. Med Sørlandet skal hun seile Tall Ship Race. Når hun ikke seiler gjør hun alt mulig. Målet er å bli lege. Den beste seileopplevelsen er å få være en del av det flotte E-jolle miljøet. Beste seileresultat er fra NM i Horten i år. Værste seileminnet er fra siste dag av pinseleiren i 2014, men grunnen er for grov til å deles.

Til slutt kommer de erfarne seilerne Aleksandra, Nora og Lars Johan.

Aleksandra Gulbrandsen er 17 år og kommer fra Tønsberg. Hun har seilt optimist i 3 år, Zoom8 i 2 år og E-jolle i 4 år. Hun kommer til å drive med seiling hele livet. Når hun ikke seiler jolle er hun med på onsdagsregattaer i kjølbåt og arbeider med skolen. Om sommeren har hun vært trener på sommerleirer for optimister. Aleksandra drømmer om å kjøpe hus ved Gardasjøen. Her skal hun seile jolle og seilbrett, sykle turer og nyte livet. Den beste seileropplevelsen var under pinseleiren i 2015. "Da skjønte jeg plutselig hvordan jeg skulle seile E-jolle i mye vind". Etter det har hun blitt veldig glad i å seile i mye vind, og vil helst ha det også. Beste resultat var nummer 14 i VM i 2015. Aleksandra har ingen negative minner fra seiling.

Nora Johanne Brodtkorb er 17, snart 18 år og bor i Horten. Hun har seilt optimist i 9 år og E-jolle i 6 år. Nora kommer til å drive med seiling hele livet. Når hun ikke seiler spiller hun piano og gitar og komponerer sanger. Hun går i kor, jobber med skolen, trener optimister og er frivillig i flyktningearbeidet i Horten. Nora er utdannet trener 1 i volleyball og seiling. Beste seileresultat var å få sølv i EM i Nieuvpoort i U17 og å bli nummer 4 i EM. Den beste seileropplevelsen var å vinne VM i lagseiling i La Rochelle i 2014 sammen med Lars Johan, Håvard A og Henrik A. Det værste seileminnet har hun fra en kullseiling i Horten i optimist hvor hun ble slengt mot steinene. Hun trodde hun skulle dø.

Lars Johan Brodtkorb er 21 år og kommer fra Horten. Han har seilt optimist i 7 år, Europajolle i 8 år og Finnjolle i 3 år. Han kommer til å seile resten av livet. Når han ikke seiler studerer han fysikk på Blindern i Oslo, spiller sjakk, trener innebandy og sover. Han er utdannet trener 2 og er dommer 3 i seiling. Beste seileropplevelsen var babordstart i race 6 i VM i Arkösund i 2010. Beste resultater var å bli nr. 37 i VM i optimist i Tyrkia i 2008, bronse i JrVM i Finnjolle i 2015 og i E-jolle ......... Værste seileminner er: Internasjonalt - å komme først i sølvfeltet i VM på Como i 2011, men det året lærte jeg mest. Nasjonalt - NM i 2012 fordi jeg ble nummer 2 pga taktisk feil seiling.

Årets trener Jon Aksel Mortensen

Jon Aksel er 24 år og kommer fra Arendal. Han har seilt optimist i 8 år og E-jolle i 5 år. Han har de siste 2 årene seilt Melges 24. Jon Aksel kommer også til å drive med seiling hele livet. Han har til nå seilt J70, Farr 40, X 41, HH 42 og Academy open60 Trimaran. Når han ikke seiler studerer han økonomi på BI. På fritiden driver han med innebandy, ski og generell trening. Jon aksel er utdannet trener 1 i seiling. Jon Aksel sitt beste seileresultat og beste seilminne var å vinne Nordisk i E-jolle i 2009. Jon Aksel sitt værste seilminne var fra Como i 2011. Jon Aksel føler seg priviligert som får muligheten til å være trener for det norske laget. Han har det flott her på Garda. Han synes også det er fint å få følge Lars Johan sin seileutvikling, og få være med på hans vei til å bli en stadig bedre seiler.

Jon Aksel var også trener for det norske laget under VM i Arendal i fjor.

Seilerne i årets VM:

Nora Johanne Brodtkorb - NOR 376 - Horten seilforening

Aleksandra Gulbrandsen - NOR 845 - Tønsberg seilforering

Laila Cecilie Vevstad - NOR 439 - Arendal seilforening

Linnea Megrund Bartho - NOR 902 - Tønsberg seilforening

Lars Johan Brodtkorb - NOR 428 - Horten seilforening

Samuel Dalen Selås - NOR 390 - Arendal seilforening

Kristian Vale - NOR 310 - Arendal seilforening

Aleksander Gauslaa - NOR 404 - Lillesand seilforening

Tiago Sousa - NOR 358 - Søgne seilforening

Markus Vale - NOR 323 - Grimstad seilforening

Trener i VM:

Jon Aksel Mortensen - Arendal seilforening