Sølv til Norge i lagseilingsmesterskapet i VM

Publiseringsdato: 03.aug.2013 22:42:10

Lars Johan Brodtkorb, Håvard Aker, Emil Fadler Kvamme og Kristoffer Rosmo seilte inn til en flott andre plass i Nations Cup. Åtte nasjonslag, satt sammen av de fire beste seilerne fra hvert land, utkjempet mange tette fighter på vannet rett utenfor seilforeningen i Sønderborg. Danmark gikk til slutt av med seieren etter å ha vunnet 2-1 i de tre finale seilingene mot Norge. De to finale lagene hadde da seilt 10 matcher mellom kl. 14.00 og 18.00. Sverige og Finland møtte hverandre for å avgjøre tredje og fjerde plassen. Sverige som var regjerende mestere slo Finland og tok tredje plassen etter at disse lagene hadde seilt 7 matcher i dag. De fire nasjonene som ikke gikk videre til finaleseilingene var Spania, Tyskland, Frankrike og Belgia disse lagene fikk fire matcher hver.

Det var flotte forhold i Sønderborg med strålende sol og vind fra 4 - 8 m/s. Når vinden var på det kraftigste var det ikke så lett å seile taktisk lagseiling, men det var utrolig spennende å følge matchene uansett vindstyrke. En del irritasjon på dømming og seilere som ikke kan reglene følger alltid med lagseiling, men alle de 32 seilerne som var i aksjon i dag hadde det kjempe gøy til tross for dette. Norge skilte seg ut fra de andre med en fantastisk lagkommunikasjon og en skikkelig teamspirit, men marginene (og noe dømming) var dessverre ikke på deres side i år. Hanna Klinga var Norges trener på vannet.

Parallelt med Nations Cup foregikk det innmåling til VM. Norge var satt opp til innmåling kl.15.30, men allerede kl. 12.30 fikk vi telefon fra sjefsmåleren som ba oss sende de norske seilerne vi kunne finne til måling fordi de ikke hadde noe å gjøre. Da var fire seilere opptatt med lagseiling, et par var på vannet og trente, og resten var spred for alle vinder fordi de trodde de hadde morgenen fri. Vi fikk SMS’et alle og sendt dem til måling etter hvert som de dukket opp. Åtte seilere er nå ferdig innmålt uten problemer. Seks seilere har måttet gjøre større justeringer og reperasjoner og ble ikke ferdig i dag, mens de fire lagseilerne må måle inn alt i morgen fordi innmålingen stengte kl. 18.00.

Dagen ble avsluttet med premieutdeling som oppvarming til stor utekonsert på slottsplassen i Sønderborg sentrum. Seilforeningen arrangerte i samarbeid med sponsorer en konsert med “Kent Klark & the superband”. De spilte variert musikk fra 70-tallet til i dag. Det var et flott opplegg i det fine kveldsværet utenfor Sønderborg Slott.

I morgen blir det en ganske rolig dag. Noen skal trene litt kl. 12. Lagseilingsseilerne og de fleste som seilte Open Week skal hvile ut før VM starter mandag. Kl. 17 i morgen er det åpningsseremoni og hele det skandinaviske teamet, med dansk og svensk trener til 18 norske seilere, er nå samlet.