Suveren seier til Lars Johan Brodtkorb på Gardasjøen

Publiseringsdato: 25.mar.2013 17:42:28

Lars Johan Brodtkorb fra Horten Seilforening utklasset sine konkurrenter under årets Torbole Meeting for europajoller på Gardasjøen. Med 8 poeng etter 9 seilaser var han 4 poeng foran franskmannen Sylvain Notonier. Med seks førsteplasser og en andreplass som tellende resultater gav Lars Johan resten av feltet en leksjon i taktisk og teknisk seiling.

På regattaens siste dag markerte også flere andre norske seilere seg helt i toppen. Håvard Katle Fjon fra Stavanger Seilforening avsluttet med to spikere og en tredjeplass, mens Martin Halseide fra Asker Seilforening fulgte tett på med en spiker, en 2. og en 3. plass. Med disse resultatene avanserte de begge kraftig på sammenlagtlisten, og endte til slutt på 5. og 8. plass.

Henrik Bucher fra Nesodden beholdt plasseringen og endte sammenlagt på 16. plass til tross for en black flag diskvalifikasjon i siste seilas.

Av de øvrige norske seilerne plasserte Martin Vevstad og Simen Duus Carlsen fra Arendal seg på henholdsvis 50. og 67. plass.

Det norske laget bestod i tillegg av Kristine Gustavsen, Samuel Selaas fra Arendal og Jenny Andresen fra Bundefjorden. Disse er nykommere i europajolleklassen og gjennomførte seilasene på imponerende vis til tross for at det den siste regattadagen var ganske krevende vindforhold. Kristine endte til slutt på 86. plass, mens Samuel og Jenny kom på henholdsvis 92. og 93. plass.

Se link til fullstendig resultatliste

Tirsdag er det hviledag før påskesamlingen avsluttes med en fire dagers treningssamling i samarbeid med danske, tyske og svenske e-jolle seilere.