Gull til Lars Johan overall og sølv til Nora i U17 år

Publiseringsdato: 07.aug.2014 15:52:30

Siste dag skulle bli skrekkelig spennende i gullkampen på guttesiden. Det er strålende sol og 2-4 m/s på banen så forholdene er mest til fordel Gustav og Kristian i kampen om medaljene. Nora måtte bli 2 for å komme tilbake på pallen overall, og var i tillegg avhengig av at Malene seilte et dårlig race.

Lars Johan fikk en god start og gjorde alt riktig i forhold til å holde seg nær Gustav og kontrollere ham, men halvveid opp på kryssen glapp det et øyeblikk for Lars Johan og Gustav smatt forbi samtidig som Lars Johan måtte gå bak en klynge med seilere. Skrekk og gru! Ikke nok med det så fikk Gustav et fordelaktig vindskift og kom til første kryss som nummer 6 mens Lars Johan rundet 30+. Beste norske til runding var Jacob som rundet på en super 3. plass. Det hadde egentlig ikke så mye å si hva Lars Johan ble så lenge han var dårligere enn 6, men Gustav måtte vinne seilasen for å vinne sammenlagt. Bortover sløreleggen var fortsatt Jacob Lepperød topp fem og seilte et supert race. Nå var det bare å håpe på at han klarte å holde Gustav bak seg til mål. Flere har rapportert fra vannet at Gustav, tross at det ikke er lov, pumpet nedover hele lensen så på gaten var det bare Axel Pantzare fra Sverige som var foran. Axel selv seilte for å komme opp på pallen igjen i U17 års klassen så han måtte vinne for å klare dette. Og Axel reddet dagen for Lars Johan. Siden Lars Johan lå rundt 30 valgte han å ikke fullføre racet men heller seile for å følge med på teten for å se om Gustav klarte å seile seg opp. Det var der spenningen lå for ham siden han måtte stryke racet uansett. Det er stort å avslutte som Europamester etter en lang sommer som har krevd mange krefter :-) Jacob seilte et veldig godt løp og kom i mål som nummer 6. Han avsluttet dermed som han startet EM med en god seiledag på sjøen.

Nora fikk en ikke helt god start, og det kunne se ut som medaljen hang i en tynn tråd. Men forholdene på banen i dag har vært vanskelige med mye strøm, lite vind og mange vindskift, og disse forholdene har Nora mestret veldig bra. Hun rundet som nummer 6 på gaten og hadde god margin til Malene (11) og Cille (15) så dermed seilte hun for sølvet i U17. Avstanden opp til nummer to, som var Kristine Mauritzen, så ut til å bli for stor for at Nora skulle kunne seile seg opp dit. Nora seilte godt hele veien, men det ble 5. plass i mål og dermed ingen endringer på listene i toppen for jentene. Gratulerer til Danmark som tok tredobbelt i jenteklassen.

Alle de norske avsluttet EM på en veldig god måte på sjøen og innfridde mange av sine mål for dagen.

Premieutdelingen ble veldig spesiell med så mange norske på plass. Kristian var yngste seiler i mesterskapet og fikk premie for deltakelsen. Det var et stolt øyeblikk. Når nasjonalsangen ble spilt sang hele den norske delegasjonen med og det var veldig flott. En herlig gjeng og et herlig mesterskap er over. Vi gleder oss til fortsettelsen ved neste korsvei. Under er noen bilder, flere kommer snart :-)