Rolig dagen før dagen

Publiseringsdato: 04.aug.2013 22:44:11

Om få timer starter regattaen som har vært det store målet for mange denne sesongen. VM er uten tvil høydepunktet seilerne har trent for lenge. Dagen i dag har vært brukt til de siste reparasjoner, innmåling, siste testing av utstyr på vannet og hvile. Åtte seilere har vært på vannet med Hanna Klinga og hatt en rolig økt ute på baneområdet. Flere av de norske båtene har vært til reparasjon hos båtbygger Paul Depoorteer og har ikke kunnet seile fordi gelcoaten har måttet herde. Lars Johan bl.a. fikk tre ganske store skader i båten på lagseilingen i går som måtte fikses hvis han skulle kunne seile, Martin V har fått reparert en større skade inni skroget mens andre har reparert mindre skader og skiftet kjøllepper under båten. Victoria sin løygang hadde løsnet fra skroget så hun og Kai har jobbet med å reparere det i dag – og det var en skikkelig “møkkajobb” som tok dagen. Alle seilerne som seilte Nations Cup i går fikk målt greit igjennom. Lars Johan, Håvard og Emil seilte også EM i Brest og de som hadde vært der trengte stort sett bare å vise utstyr og papirer slik at de så at det var det samme som for to uker siden. Kristoffer sitt rorhode veide en del for lite så han måtte skifte forlenger for å komme opp i vekt og gjennom måling med det. Teamleader var kl. 15 fornøyd med at alle norske var ferdig innmålt og registrert.

Alle seilerne har nå fått korresponderende nummer på skrog og tralle. Dette nummeret er også knyttet til tracking systemet som alle seilerne skal ha i båten. Det vil være mulig å følge alle racene direkte på internett eller på storskjerm på havnen her i Sønderborg. Listen over deltakere er nå slått opp og det er 67 jenter og 85 gutter som skal konkurrere i dette VM. Det blir bra seiling med så mange i en start, men selvsagt også utfordrende fordi det ikke er så ofte seilerne får prøvd seg i så store startfelt hjemme.

Klokken 16.15 samlet det norske laget seg i teltleiren vår for å hilse på trenerne samlet og ta lagbilde. Etter dette var det oppmøte ved ragattateltet for å marsjere til byen og åpningsseremoni på Sønderborg slott. Det var tilsvarende opplegg som en del var med på under Nordisk som var her for to år siden. Et korps ledet an turen langs vannet. Inne på Sønderborg slott var det tale av regattasjef Mette, Leder av den internasjonale E-jolle klubben Paul og en hilsen fra ordføreren. Etter den offisielle åpningen var det sandwich, vannmelon og drikke til alle i borggården.

Etter åpningen og teamleder/coachmøte hadde Fam. Brodtkorb invitert til grillparty i hagen på sommerhuset de leier. Nesten alle fikk til å komme både seilere og familie så det ble en riktig hyggelig avslutning på en rolig dag. I morgen samles vi til gjennomgang av regel 42 i det store teltet før briefing og første start på vannet kl. 12.00. Lykke til alle sammen!