Lars Johan leder EM når et race gjenstår

Publiseringsdato: 06.aug.2014 19:31:30

Lars Johan vant dagens to race, det første ganske overlegent det andre med litt mindre margin. Han har dermed tatt ledelsen i EM før et race gjenstår. Med dagens seiling sikret han minst sølv. Gull blir det dersom Gustav Wantzin blir 2 eller dårligere i morgen. Gustav seilte inn til 6. og 7. plass i dag. Nora seilte et knall race og ble nummer 2, mens det andre gikk litt dårligere og hun ble 6. Det siste racet gjorde at hun nå ligger på fjerde overall og på sølvplass i klassen U17 år. Men Cille er fortsatt farlig nærme plassen bak henne.

I dag har væromslaget kommet til Belgia. I følge arrangørene begynner vi nå å nærme oss normal været her om sommeren. Det regnet og blåste 5-9 m/s når seilerne gjorde seg klare til start. Mange seilere fra flere nasjoner har gledet seg til det skulle komme litt mer vind i dag, men regnet kunne vi kanskje vært foruten. Det har vært fralandsvind i hele dag, og banen var ganske nærme land.

Jentene hadde førstestarten i dag, og de kom avgårde på første forsøk. Nora fikk en veldig bra start og kom som tre til første kryss. Laila fikk et bra race i den sterke vinden (som egentlig ikke var så ille som hun hadde trodd) og seilte inn til en 28. plass. Nora seilte seg opp i løpet av racet og gikk i mål på en klar 2. plass. Hun var dermed tilbake på bronseplass sammenlagt. Lars Johan startet dagen bra med å ta ledelsen i første race og bare økte denne til mål, mens Gustav ble 6 - og det var jo bra sett med norske øyne. Jacob og Ole seilte inn til 33. og 35. plass i første race. Samuel fikk det ikke like bra til å stemme i dag som i går og klarte en 55. plass. Det er jo et greit resultat, men han håpet nok på å klare litt høyere. Erlend synes det var veldig tøft på banen i dag og det synes på listene siden han fikk sine to dårligste race i dette EM i dag. Christoffer og Kristian seilte inn til 62. og 71. plass i første race.

Vinden holdt seg bra, og regnet gav seg før andre race. Nora fikk ikke drømmestarten på dette racet ved å runde som nummer ni på gaten, men hun klarte å seile seg opp til 5. plass i mål. Dette er jo absolutt ikke et dårlig resultat, men når det er så tett som i jente toppen ble det avgjørende sammenlagt og Nora har nå bare en ørliten sjanse på bronse overall. Men hun ligger på sølvplass i klassen U17 år og kan vel ikke bli dårligere enn tre her. Laila klarte seg også bra i andre race og fikk sitt tredje beste resultat dette EM med en 27. plass. På land er humøret alltid på topp og hun virker som hun hadde kost seg veldig med seilingen i dag. Kristian fikk best start av de norske i race to og kom til første kryss som noen og 30. Det er kjempebra og akkurat det han hadde som mål og jobbe med i dag. Lars Johan fikk ikke så god start men kom til første kryss som nummer to. Jacob Forvang fra Danmark ga Lars Johan hard konkurranse gjennom hele racet, men til mål kom Lars Johan først. En viktig seier for Lars Johan som nå tok over ledelsen med 7 poeng til Gustav W. som kom i mål som nummer 7. Av de andre norske guttene var det Ole som fikk det nest beste resultatet med en 37. plass men dette ble faktisk hans strykregatta siden Ole har gjort et veldig bra EM i år. Samuel fikk nok en 55. plass, Jacob ble 53., Christoffer 64., Erlend 69 og Kristian 70. På debrief etter dagens seilinger var det mange diskusjoner og spørsmål fra både trener og seilere. Det virker som alle får veldig mye ut av dette mesterskapet og utvikler seg i riktig retning for hver dag som går. Men på slutten av et langt mesterskap er det slitsomt å få relativt mye vind, og det var mange som så ekstra slitne ut i dag.

Resultater etter 9 seilaser.

1 Lars Johan Brodtkorb NOR (13p)

2 Gustav Wantzin DEN (20p)

3 Kristian Præst DEN (28p)

24 Jacob Lepperød NOR (145p)

36 Ole Unger Weierholt NOR (211p)

49 Samuel D Selås NOR (285p)

67 Erlend Nøss Rustekaas NOR (411p)

70 Christoffer Gurvin Skaaland NOR (423p)

73 Kristian Vale NOR(447p)

1 Anna Munch DEN (15p)

2 Kristine Mauritzen DEN (16p)

3 Malene Christensen DEN (21p)

4 Nora Johanne Brodtkorb NOR (24p)

5 Cille Smedegaard DEN (26p)

35 Laila Cecilie Vevstad DEN (199p)

I går var det en hyggelig Sailors Dinner her på seilforeningen. Det var dekket i det store teltet til seilere, trenere og foreldre. Funksjonærer fikk sitte i baren. Alle fikk en gratis valgfri drikke til middagen. Det ble servert en deilig gryterett med krepsehaler og mye annet snadder. Til gryteretten var det ris. Praten gikk livlig både i teltet og utenfor. Middagen var supergod, men det tok litt tid før alle fikk fordi de hadde feilberegnet mengden litt så det måtte lages mer underveis. Til dessert var det en sjokoladepudding som ble servert i to scooper på en tallerken. En fin avslutning på dagen og mye prat seilerne i mellom på tvers av nasjoner.