Open Week / VM Europajolle i L’Escala 2012

Publiseringsdato: 12.jul.2012 21:17:15

Så er båtene ankommet med trailer og seilerne er innlosjert rundt om i L’Escala på Spanias Costa Brava. Første trening startet kl 13.00 i dag, og på dagens økt deltok 10 gutter og 4 jenter. De fikk erfare at det er VARMT selv med 10 m/sek og alle fikk sjekket om solkremen holdt hva den lovet ifht solfaktor.

Fokus på dagens trening var å finne ut av de lokale forholdene, sjekke at alt utstyr var på stell, og generelt finne frem VM-formen.

I morgen starter Open Week, og Norge stiller med 18 deltagere hvorav 8 norske gutter som skal forsøke å kvalifisere til VM gjennom Open Week. Seilere som klarer å plassere seg på den øvre halvdel av resultatlista (korrigert for de som allerede er forhåndskvalifisert), vil være kvalifisert til VM. Men siden den norske nasjonskvoten kun tillater totalt 12 gutter, og 6 allerede er forhåndskvalifisert gjennom NC, blir det ekstra spennende dager for de norske guttene.

Fire forhåndskvalifiserte gutter, samt alle de seks jentene som skal seile VM, stiller i også Open Week for å få med seg nytte erfaring til det virkelig gjelder i neste uke.

Trenerne Håkon Vestby og Hanna Klinga melder om motiverte seilere, og fantastiske (men varme) forhold, og alle gleder seg til å komme i gang med seilasene i morgen.

Støtteapparatet vil forsøke å oppdatere NEKs hjemmesider med daglige rapporter, på alle regattadager under Open Week (13.-16.juli) og VM (19.-24.juli)

Norges OPEN-WEEK lag består av følgende seilere

Juni Bjørneset – Son Seilforening

Julie Sydow Moe- Svelvik Seilforening

Hanna Johansen – Svelvik Seilforening

Liv Rønholt Nilsen – Christiansand Seilforening

Martine Steller Mortensen – Arendal Seilforening

Nora Brodtkorb – Horten Seilforening

Nicholas Fadler Martinsen – Son seilforening

Lars Johan Brodtkorb – Horten Seilforening

Håvard Katle Fjon – Stavanger Seilforening

Håvard Aker – Tønsberg Seilforening

Martin Mejlender Larsen, Bærum seilforening

Martin Halseide – Asker Seilforening

Martin Frigstad Pedersen – Christiansand Seilforening -

Simen Duus Carlsen – Arendal seilforening

Hartvig Kristiansen – Arendal Seilforening

Sindre Skrede – Bærum Seilforening

Peder Møyner Lund - Bærum Seilforening

Henrik Bucher – Nesodden Seilforening

Resultatlister og info fra arrangøren finnes her http://www.nauticescala.com/en/services/sport/regattas/world-championship.php