כבד עוף הוא מאכל שכילדים לא כל כך אהבנו, ואז במהפך לא מוסבר הפכנו לאוהדים שלו. לעליזה היתה מחבת ברזל שעשוייה פח בעובי 3 מ״מ שאליהו בנה עבורה במיוחד לצורך טיגונים בסדנה שלו. לעומת מחבת ברזל יצוק היא קלה יותר ונגישה יותר לתפעול ולשטיפה. אך עיקר יתרונה הוא בדרך המהירה שלה להתחמם ולשמור על טמפרטורה גבוהה של הטיגון. מעטפת הברזל עברה השחמה בשמן, ועם השנים קיבלה עובי ועומק של צבע שחור שהוא תוצר של עשרות שנים של טיגון. שום מחבת מודרני לא החליף אותו במטבח של עליזה.
החומרים
500 גרם של כבד עוף טרי
3 בצלים חצויים ופרוסים דק
2 כפות שמן זית
פלפל שחור גרוס
מלח
התהליך
חותכים את חלקי הכבד לרבעים, שוטפים ומנגבים בנייר סופג.
במחבת ברזל דקה מחממים את השמן על אש בינונית גבוהה, ומטגנים את הבצלים עד להזהבה יפה ושחומה. מוציאים ומניחים בצלחת עמוקה עם השמן.
מוסיפים כף שמן חדשה ומטגנים את כבדי העוף בשני סבבים. בזמן הטיגון מפזרים פלפל שחור גרוס ומעט מלח על הכבדים. מביאים את הכבדים למצב שבו הם מוצקים מבחוץ ורכים מעט מבפנים.
מניחים את הכבדים בצלחת. מניחים פירה תפוחי אדמה או צ׳יפס. מפזרים על הכבדים קצת בצלים מטוגנים. בפירה יוצרים גומה ומניחים בצלים עם קצת שמן טיגון.