כיסוני גבינה בבצק שמרים של עליזה שנקראים בסוריה ׳קלסונס׳ מקורם במטבח האיטלקי (קלצונה). קשה לשער איך הגיע המאכל הזה למטבח החלאבי, אך עבורנו זה לא היה כל כך חשוב כשהמגש היה יוצא מהתנור, משום שהמיקוד העיקרי היה לאחוז אחד כזה כמה שיותר מהר לפני שכולם יחטפו לפניך, ולנגוס בו לוהט.
החומרים
לבצק:
500 גרם קמח לפיצה
1 כפית שמרים יבשים
1 ביצה
1 כפית סוכר
1 כפית מלח
3 כפות שמן זית
1 כוס מים
למלית:
500 גרם עלי תרד שטופים
200 גרם גבינת חמד מפוררת
חצי קופסה גבינה לבנה 9%
תפוח אדמה מבושל במים ומפורר במזלג
מלח, פלפל שחור ופלפל אנגלי
שום כתוש
למעטפת:
ביצה בלולה עם כפית חלב
שומשום
התהליך
ממיסים את השמרים במעט מים יחד עם סוכר, מוסיפים שתי כפות קמח ומניחים לרבע שעה בצד.
מוסיפים את יתרת הקמח לקערת מיקסר, שופכים מעל את קערת השמרים התוססים, ואת יתר המרכיבים ומערבלים תוך הוספת המים כרבע שעה במהירות בינונית.
מניחים מגבת מעל הקערה של המיקסר ומניחים לתפוח כשעה עד שעה וחצי.
מבצעים לישה ידנית של הבצק ומחלקים לשלושה כדורים יפים. עוטפים בשמן זית, ומניחים בתוך קופסה במקרר למשך כמה שעות, או אף יום שלם.
הכנת המלית:
מרתיחים מים בסיר גדול, מניחים את התרד בתוך הסיר לזמן קצר של 3-5 דקות ומוציאים לקערה עם מים קרים מאוד. לאחר הקירור, סוחטים את התרד מכל המים, וקוצצים לרצועות דקות.
מוסיפים לתרד בקערה נקייה את כל חומרי המלית ומערבבים.
מחממים תנור ל- 250 מעלות, עם אבן שמוט (למי שיש)
מרדדים את הבצק לעובי של 3 מ״מ, וקורצים עיגולים בעזרת כוס מג גדולה, שקוטרה 8-10 ס״מ.
מניחים את המלית במרכז, מורחים באמצעות מברשת ביצה טרופה על השוליים וסוגרים היטב בהשארת סימני האצבעות על הקצה ליצירת פאטרן יפה על השוליים.
מסדרים את כל הקלצונס בתבנית, מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום.
אופים ב- 250 מעלות למשך 15 עד 20 דקות, עד שהם משחימים בגוון זהב.