01. Eszperantó ABC

Ha ennek a webhelynek az alapján és az ingyenes oktatóprogram segítségével szeretnéd a nyelvtant elsajátítani, mindig a "következő" oldal linkre kattintva megfelelő sorrendben végigmehetsz az oldalakon. Ha tanfolyamon, vagy könyvből tanulsz, a tárgymutató alapján fogsz megtalálni bármit, bármilyen formában keresed (pl. az ejtés, kiejtés, fonetika szavak bármelyike alapján a kiejtést) Ez utóbbi az esetben az oktatóprogramot csak a nyelvtantanulás vége felé tudod majd jól használni.

Ha valamit nem találsz, sikíts az oldalsávon a "Kérdésed van?" menüpontban.
        Tartalomjegyzék és tárgymutató

(Oktatóvideó)

Első lecke


kara bele diri homo kuru ĉokolado garaĝo koruso ĵurnalo salo ŝalo ankoraŭ


Tanácsok a tanuláshoz

Minden komoly tevékenységet bemelegítéssel célszerű kezdeni. A bemelegítés arra szolgál, hogy fizikai és/vagy mentális állapotunk a tevékenység végzéséhez a lehető legkedvezőbb legyen. Egyéni tanulás esetén valamely már elsajátított tananyag ismétlése, oktató vezetése mellett pedig általában a házi feladat ellenőrzése, megbeszélése megfelelő erre a célra.

A megtanultak begyakorlására rövidebb ráfordítás is alkalmas, tehát akár 10 perc eszperantó nyelvű olvasás is hasznos, de nem pótolja a rendszeres, legalább 45 perc időtartamú szisztematikus tanulást.

Távoli célokért sajnos nagyon nehéz lelkesedni, nem igazán érezzük az előrehaladást, ezért hamar kedvünket veszíthetjük. Hogy ez ne történjen meg, tűzzünk magunk elé rövidebb távú célokat (pl. 10 elöljáró használatának részletes elsajátítása). Ez viszonylag hamar sikerül, és jobb kedvvel fogunk bele a következő tíz megtanulásába.

A tananyagról a tanulási módszertől függetlenül vezessünk vázlatfüzetet, és ami már biztosan megy, azt csillagozzuk meg. Ami meg kemény diónak bizonyul, azt jelöljük felkiáltójellel, és rendszeresen térjünk vissza hozzá.

A nyelvtanulás esetén az első pillanattól kezdve minden tanulnivaló közvetlenül a vizsgához szükséges (már a legelső szavak is olyanok, amelyek előfordulhatnak a vizsgán), felesleges tananyaggal nemigen találkozunk.

És egy nagyon jó blog: /http://konnyedtanulas.blogspot.hu/
ą
Laĉjo Akva,
2012. febr. 3. 8:18
Comments