"Wintercross" Exloo 2

Plaatsingsdatum: Feb 21, 2016 8:4:12 PM

Fantastisch! Ik vind het een zeer goede zet van het loopcircuit om eens buiten de gangbare asfaltpaden te gaan lopen. Een verademing t.o.v. al die saaie 10 km wedstrijden die dit circuit rijk is.

De omstandigheden waren redelijk "trailwaardig" te noemen: regen, wind, beetje blubber, bospaadjes en af en toe een heuveltje. Maar na al die zware Run Forrest Runs van de afgelopen maanden, was dit 'a piece of cake'.

Deelname aan de RFR's waren een prima voorbereiding op vandaag. Ik voel me wel thuis op zo'n ondergrond.

Ik liep een goede wedstrijd en finishte uiteindelijk binnen 50 sec van de winnaar. In de eerste ronde moest ik even op gang komen en haalde ik langzaam wat mensen in. Aan het einde van de eerste ronde liep ik op de 4e plaats. Ik kwam in het gedeelte met de modder en heuveltjes steeds dichter bij de top 3. Echter de laatste kilometer gaat weer over de verharde weg en dan red ik het niet qua tempo tegen die jongens. Eigenlijk was deze verlengde cross, want bij een trail denk ik aan langere afstanden, te kort voor mij. Ik had graag nog 1 of 2 rondes gelopen, maar helaas het mocht niet zo zijn.. In totaal vandaag 30 km gelopen waarbij de drie gebruikte setjes kleding compleet verregend zijn.