Nelli Cooman Run IV

Plaatsingsdatum: May 20, 2013 11:52:51 AM

Dit leek van tevoren een goede wedstrijd te moeten worden. Wat extra dagen rust, mooi loopweer, goed parcours.. Ik dacht wel rond mijn PR of sneller te kunnen lopen. De start was om 14:00 uur en begon met een rondje atletiekbaan. Ik besloot om dit keer eens niet met de andere lopers direct mee te gaan vanaf de start maar mijn eigen tempo te lopen. Resultaat was dat ik na een rondje atletiekbaan ongeveer 1:20 (18 km/h) klokte, waarmee ik zeker 30 (!) lopers voor mij had. Kennelijk waren er nogal wat lopers van plan onder de 34 minuten te lopen vandaag, voor mij alleen maar mooi, misschien kon ik ergens aanhaken. Maar toen we van de atletiekbaan afdraaiden bleek dit toch niet helemaal waar en de snelheid van de meesten liep enorm terug. Waarom start bijna iedereen toch zo enorm hard? De grote inhaalrace kon zo wel beginnen. Uiteindelijk kwam ik uit in een groepje van 5 man, waarvoor alleen nog de eerste 2 liepen (Jan Stuursma en Joris Kampen) en iemand met heel veel tatoeages, wat later Jan Albert Veenema bleek te zijn.

In dit groepje heb ik eigenlijk de hele wedstrijd gelopen. Tempo lag op ongeveer 17 per uur en ik wist dat dit eigenlijk te langzaam was voor mijn PR van 34:28. Jan Albert Veenema liep de hele tijd zo'n 100-200 meter voor ons. Ik durfde eigenlijk niet goed te versnellen en vond het groepje waarin ik liep wel prettig, bang dat ik me stuk zou lopen als ik toch zou aanhaken bij de loper voor ons. Vanaf het ingaan van de laatste ronde liep ik nog met 2 mensen samen: Wouter Luinge en Martin Veenhuizen. Luinge probeerde direct vanaf het 7,5 km punt versnellingen door te voeren maar die waren te zwak om echt bij ons weg te lopen. Vanaf 8 km merkte ik dat ik nog wel wat over heb en ging wat sneller lopen, Luinge en Veenhuizen konden niet volgen. Ook de loper met alle tatoeages kwam toen snel dichterbij. Ik bleef er naast lopen om in de laatste 200 meter (vanaf het weer op de atletiekbaan komen) een eindsprint in te zetten. Dit lukte en ik finishte 2 seconden voor hem. Was wel verbaasd toen ik de klok zag: 33:34?? Ik wist dat mijn laatste kilometer vrij snel was, maar had niet gedacht dat het in 2:10 ging ;).

Na de finish zag ik en hoorde ik van andere lopers al snel dat het parcours 9700 meter of zelfs minder was. Volgens mij mag je dan ook bij de meeste eindtijden wel een dikke minuut optellen. Hierdoor zou ik op ongeveer 34:40 zijn uitgekomen en dit lijkt me vrij normaal. Een goede wedstrijd, maar mijn middenstuk was te zwak om echt onder mijn PR te kunnen duiken. Uiteindelijk wel een mooie 3e plek bij de mannen senioren met één loper dus 2 seconden achter me en de 5e loper 6 seconden. Wederom was de prijsuitreiking weer goed vertegenwoordigd door de LA'ers in alle categorieën, mooi om te zien!

Morgen ben ik er niet, donderdag en natuurlijk zondag (veendam!) wel.