Verslag Mastercompetitie 20 juni 2010

Plaatsingsdatum: Jun 22, 2010 6:38:20 AM

Onderstaand is het verslag van de ploegleider van de mastercompetitie (Lucas dus).

Tijdens de eerste ronde was er reeds een goede score behaald wat had geresulteerd in een comfortabele derde plek in de tussenstand. De finale was dus reeds binnen handbereik. De tweede ronde bij TION in Enschede leek een formaliteit. Het ontbreken van onze vaste kracht op de werpnummers Onno Heerlien t.g.v. een lichte hamstringblessure betekende wel een lager puntentotaal t.o.v. de eerste ronde maar vormde niet echt een bedreiging wat betreft het kunnen behalen van de finale. Door handig te schuiven met de overige atleten kwam er een ploegopsteling uit rollen waarmee een puntentotaal van 4500 punten haalbaar moest zijn. Voldoende voor een finaleplaats.

Zondag 20 juni werd koers gezet naar Enschede om de klus te klaren. Het weer was iets minder dan tijdens de eerste ronde, maar gelukkig bleef het de gehele dag droog. Om 11.00 uur begon de wedstrijd zoals gebruikelijk met het speerwerpen en naarmate de wedstrijd vorderde werd duidelijk dat we op koers lagen wat betreft het beoogde puntentotaal van 4500. Niets aan de hand dus.

Bij aanvang van de 1500m werd behalve de opgegeven GA loper echter ook onze 5000m loper opgeroepen. Nadat de wedstrijdleiding duidelijk was gemaakt dat er maar één GA atleet zou starten ging ook dit onderdeel normaal van start. Nog altijd niets aan de hand maar voor de ploegleider echter voldoende reden om toch even te checken bij de wedstrijdleiding of de GA atleet voor de 5000m wel stond aangemeld.

Dit bleek dus niet het geval. Op het inschrijfformulier was de 5000m loper per abuis met 16.40 opgegeven in de kolom voor de 1500m. Administratief foutje van de ploegleider.

Maar het spreekt toch voor zich dat 16.40 een 5000m tijd is en geen 1500m tijd?

Het spreekt toch ook voor zich dat wanneer je alle afstanden moet bezetten je niet twee lopers inzet voor de 1500m en vervolgens niemand op de 5000m?

Had de wedstrijdleiding dit ook niet zelf kunnen bedenken?

Echter nog altijd geen man over boord. Nog meer dan een uur te gaan tot aan de start van de 5000m, de betreffende loper stond op het inschrijfformulier en was aanwezig. Gewoon even de GA loper toevoegen aan de startlijst van de 5000m en het probleem is uit de wereld. Althans dat dacht de ploegleider, en gezien de reakties ook het wedstrijdsecretariaat en waarschijnlijk elk ander weldenkend mens...... maar een hoofdscheidsrechter denkt natuurlijk niet zo: "Niet opgegeven is niet opgegeven en dus mag de loper niet starten".

......."maar dan missen we alle punten op de 5000m en hierdoor mist GA waarschijnlijk ook de finale".........."een dergelijke maatregel staat toch in geen verhouding tot het maken van een foutje op een inschrijfformulier?"

Om een lang verhaal kort te maken: na de nodige discussies en inpraten op andere scheidsrechters kregen we uiteindelijk toestemming om de 5000m loper toch te laten starten maar dat hij niet zou worden opgenomen in de uitslag en zonder toekenning van punten. Wat we hiermee hebben bereikt is dat we nu de mogelijkheid hebben om ons recht via de KNAU alsnog te halen.

En de finale?

Inmiddels is duidelijk geworden dat we met de ploeg landelijk als 11e zijn geeindigd na beide voorronden en ook zonder de punten van de 5000m de finale reeds hebben gehaald. Wat dat betreft komen we met de schrik vrij. Maar dat we een protest indienen om alsnog het recht te laten zegevieren zal duidelijk zijn.